Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

26.10.2013 08:54

Jaka może być przyczyna gorzkiego rosołu? Teoretycznie robiłam tak jak zawsze.

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.10.2013 09:04

myslę ze przyczyną ze jest gorzki rosół to wina jakiegos warzywa albo przyprawy

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

26.10.2013 09:01

może użyłaś pasternak zamiast pietruszki, wtedy rosół gorzknieje

Motorek

Zadanych pytań: 1446

26.10.2013 09:04

nigdy mnie się tak nie zdarzyło a gotuję dwa razy w tygodniu rosołek

Odpowiedzi (14)

kasienka23

Zadanych pytań: 512

26.10.2013 09:00

może za dużo lubczyku

Izabela9

Zadanych pytań: 25

26.10.2013 09:02

To pewno zależy od ziół i warzyw jakie użyłaś.

Gracer

Zadanych pytań: 124

26.10.2013 09:04

dodajesz suszone zioła??? może za dużo ?

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

26.10.2013 09:10

ja zawsze solę czy daję jarzynki przed końcem gotowania, rosół nie lubi być gotowany w solonej wodzie od początku

pestka

Zadanych pytań: 424

26.10.2013 09:14

a może zapomniałaś odciąć "kuperka"

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

26.10.2013 09:20

Musiałaś pomylić jakąś przyprawę, rosół nie może być gorzki sam z siebie :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

26.10.2013 09:36

Dodałam cały por, dwie marchewki, kawałek selera, nać selera, nać pietruszki, 2 ząbki czosnku i kawałek kurczaka, kilka ziarenek pieprzu czarnego, 2 ziarenka ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Lubczyku, pasternaku ani pietruszki nie miałam. Jarzynki nie dodawałam, a soliłam mniej więcej pod koniec gotowania.

borgia

Zadanych pytań: 89

26.10.2013 09:41

Nawet nie wiedziałam, że pasternak może spowodować zgorzknienie rosołu - cenna uwaga. Bardzo łatwo go pomylić z pietruszką, więc może rzeczywiście tak jest. Co prawda wpadłam, żeby powiedzieć, że to może wina cebuli - tej zdarza się być gorzką i spaskudzić całe danie lub sałatkę (czytaj: sałatkę, której zjeść się nie dało przez ewidentną gorycz cebuli). Jednak trafia się niezwykle rzadko - na szczęście.

Stenka

Zadanych pytań: 467

26.10.2013 10:06

Nigdy mi się nie zdarzył gorzki rosół, ale może w mięsie za dużo chemii?

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

26.10.2013 10:41

nigdy nie zdarzył mi się gorzki rosół,więc trudno jest mi powiedziec co jest powodem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak