Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

26.10.2013 08:54

Jaka może być przyczyna gorzkiego rosołu? Teoretycznie robiłam tak jak zawsze.

Odpowiedzi (14)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

26.10.2013 11:11

Wydaje mi się, że może być to wina gorzkiej cebuli. Czasem można taką kupić, co znaczy że była źle przechowywana.

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.10.2013 11:15

a moze poprostu miałas pecha i kupiłas mięso z rozlaną zółcią podczas patroszenia wtedy tez jest mozliwe ze rosół bedzie gorzki

borgia

Zadanych pytań: 89

29.10.2013 19:18

Ha! Udało mi się - znalazłam to pytanie - i chciałam powiedzieć: dzisiaj oglądając program "Good Chef Bad Chef" Adrian Ricardson podzielił się uwagą, że zbyt duża ilość zieleniny (w tym także pora) powoduje gorycz rosołu. Widać jeszcze mi się nie udało z nią przesadzić, ale będę miała to na uwadze. Jak widać zdarza się :).

Klausia

Zadanych pytań: 251

31.10.2013 11:01

Borgia dzięki wielkie :) Nie myślałam, że można z zieleniną przesadzić, a wrzuciłam wszystko co miałam bo wyjeżdżałam i nie chciałam wyrzucić :D Jak widać nie warto przesadzać z niczym, nawet z tym co wydaje nam się, że powinno wzbogacić może niestety popsuć efekt końcowy :D Jeszcze raz wielkie dzięki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak