Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

04.03.2014 18:49

Jaka polewa najlepsza do ciasta marchewkowego? Czekoladowa czy może lukier?

Odpowiedzi (36)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

04.03.2014 22:01

ogólnie bardziej lubię polewę czekoladową ;)

blankkaa

Zadanych pytań: 4

04.03.2014 22:29

Najlepsza, taka tradycyjna to: 40g masła, 250-300g cukru pudru, 80-100r serka Philadelphia. Serek miksuję z masłem. Powoli w kilku częściach( najlepiej w trzech) dodaję cukier puder. Wkładam do lodówki aby polewa stężała. Polecam, wypróbowałam wiele razy. Taka ilość polewy wystarcza do przełożenie ciasta oraz posmarowania wierzchu( blaszka ok 20x20cm). Pozdrawiam.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.03.2014 22:46

ja robię różnie z cukrem pudrem, czekoladą

Niki22

Zadanych pytań: 46

04.03.2014 23:30

dla mnie lukier z pomarańczą do ciasta marchewkowego to strzał w 10 :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

05.03.2014 00:00

lukier lub cukier puder

sara1

Zadanych pytań: 478

05.03.2014 09:45

cukier puder lub polewa czekoladowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak