Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.11.2015 18:30

Jaki jest przelicznik drożdży suchych na świeże ? Dostałam przepis w którym składnikiem są drożdże w proszku a ja mam w lodówce tylko świeże - ile dać świeżych ? Tyle ile suchych /czyli 2 dag/ ? Więcej ? Mniej?

Odpowiedzi (21)

Poison1988

Zadanych pytań: 188

18.11.2015 08:05

ja też daję dwa razy więcej drożdży świeżych jak suchych :) 20g suchuch to 40g świeżych :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.11.2015 08:41

Dokładnie zrobiłabym tak samo jak pisze @Malinka

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.11.2015 09:59

ja daję dwa razy więcej świeżych niż suchych

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.11.2015 17:46

1 opakowanie suchych 7 gram to 2,5 dag świeżych

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

18.11.2015 18:11

Z ciekawością poczytałam odpowiedzi... ja nie lubię suchych drożdży... zwykle słabo mi ciasto wyrasta... daję ok 35 dkg w zastępstwie małego opakowania...

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

18.11.2015 19:48

ja również nie przepadam za suchymi drożdżami

2milutka

Zadanych pytań: 134

19.11.2015 06:51

Bernadetta dobrze Ci wyjaśniła,

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

19.11.2015 07:58

ja daję podwójnie świeżych drożdży

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

19.11.2015 18:38

zawsze też mam z tym problem dzięki za cenną radę

foczka-ks

Zadanych pytań: 205

20.11.2015 13:56

2X wiecej daj suchych, choć wolę swieże

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak