Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ilona_eS

Zadanych pytań: 57

31.03.2016 10:48

jaki krem do dekoracji tortu/babeczek? poszukuje kremu zeby był sztywny do zrobienia różyczek i innych kwiatów. Na tyle sztywna by sie utrzymała w danym ksztalcie a jednoczesnie elastyczna by możnabyło z niej robic te kształty. :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

01.04.2016 00:54

dobra będzie gotowa masa marcepanowa

gosia56

Zadanych pytań: 466

01.04.2016 10:00

masa cukrowa albo krem maslany ;)

Ilona_eS

Zadanych pytań: 57

31.03.2016 10:59

myslicie ze z mascarpone by się nadawał?

Odpowiedzi (18)

Ilona_eS

Zadanych pytań: 57

31.03.2016 11:07

myslicie ze z mascarpone by się nadawał?

Renataj

Zadanych pytań: 1275

31.03.2016 11:08

Zależy co dodasz do mascarpone. Kiedyś dostałam przepis na masę mascarpone z gotową masą krówkową /jak dobrze pamiętam proporcje pół na pół/ - masa była dość sztywna ale dawało się z niej zrobić "esy floresy" na torcie. Ale była dość słodka dlatego nadawała się raczej do dekoracji niż na przełożenie. Pamiętam, że wykorzystywałam ją również do babeczek i dekorowałam je kwaśnymi owocami: wiśnia, kiwi.

Konczi

Zadanych pytań: 632

31.03.2016 11:09

sztywny krem do szprycy wyjdzie ze śmietany i mascarpone

Alex_M

Zadanych pytań: 119

31.03.2016 11:40

mascarpone ze śmietaną 36% będzie ok. robią też kremy z mascarpone i gęstej frużeliny (z żelatyną) i się trzyma

KORAL

Zadanych pytań: 20

31.03.2016 11:51

Najlepsza jest masa marcepanowa.:)

mysza75

Zadanych pytań: 96

31.03.2016 12:46

ja robię kremy z mascarpone i smietany do tego galaretka owocowa tzn z owoców mrożonych taka ścięta nie do końca,

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

31.03.2016 13:15

jak ma być sztywny to masa cukrowa

2milutka

Zadanych pytań: 134

31.03.2016 13:24

Masa cukrowa lub dodatek ze śmietany i mascarpone to najlepiej wychodzi.

Ilona_eS

Zadanych pytań: 57

31.03.2016 13:34

masa cukrowa to nie, chodzi mi o krem który mozna wyciskac za pomoca szprycy.. znalazlam jeszcze krem na bezie szwajcarskiej? !

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

31.03.2016 13:36

Ja najczęściej robię ze śmietany i mascarpone lub na bazie budyniu. Robię też z kaszy mannowej z masłem i zagęszczam mlekiem w proszku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak