Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

02.10.2013 15:14

Jaki macie patent na to by zrobić pyszny rosół kompletnie bez Kucharków czy kostek rosołowych? 100% naturalny, moja babcia bez kostek i Kucharków nic nie gotuje i nie wiem czy ja mam już tak spaczony smak, że inaczej mi nie smakuje czy smak zawsze będzie zupełnie inny.

Odpowiedzi (14)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

02.10.2013 17:32

Rosół to rosół, nie wymaga dodawania żadnej chemii, której swoją drogą nie cierpię. Rosół ma być esencjonalny i tylko wtedy ma ten smak, kiedy doda się dużo mięsa (3 gatunki) i jarzyn, odpowiednie przyprawy i zioła - pietruszkę i lubczyk. Mój przepis na rosół znajdziesz tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/248697/esencjonalny-rosol-drobiowo-wolowy.html A wszystkie moje rady dotyczące rosołu, znajdziesz na moim blogu.

Malinka

Zadanych pytań: 302

02.10.2013 17:46

Ja nigdy nie gotowałam na kostce bulionowej, tylko zawsze mam albo pół kur, albo porządny kawałek mięsa wołowego np.rozbratlu. Do tego całe mnóstwo warzyw, czyli: marchewka, pietruszka+nać, seler+nać, kapusta włoska, kawałek pora, mocno zrumieniona na ogniu cebula i sporo lubczyka, który nadaje rosołowi słonawy smak. Do tego troszkę pieprzu i rosół palce lizać!

Ania321

Zadanych pytań: 179

02.10.2013 18:11

oczywiście, że tak, nie dodaję takich rzeczy do rosołu, zapraszam do mojej księgi, gdzie mam przepis właśnie na taki smaczny rosół bez żadnej chemii :) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/276544/rosol.html

borgia

Zadanych pytań: 89

03.10.2013 08:39

Mój ulubiony rosół to też mieszany - wołowo-drobiowy. Poza mięsem i warzywami (marchew, pietruszka, kawałek selera, mały kawałeczek kapusty włoskiej i koniecznie opieczoną cebulę) dodaję bouquet garni - liść laurowy, kilka gałązek natki, czasami gałązeczkę selera, i też jeśli mam - świeżego tymianku. Ziele angielskie i 1 ziarenko jałowca - bo bardzo lubię. Nie dodaję kostek nigdy ale to nigdy do rosołu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak