Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

26.12.2015 11:52

jaki rodzaj oleju najlepszy jest do smazenia?

Odpowiedzi (58)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

26.12.2015 20:51

u mnie rzepakowy się sprawdza

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.12.2015 00:26

ja smażę na oleju rzepakowym

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

27.12.2015 07:44

używam rzepakowego

Konczi

Zadanych pytań: 632

27.12.2015 08:51

kokosowy i rzepakowy

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.12.2015 09:18

Z najbardziej wytrzymałych na wysoką temp., i dostępnych dla przeciętnego Polaka, do smażenia najlepszy i jednocześnie najtańszy jest rzepakowy rafinowany! Słonecznikowy NIE nadaje się do smażenia, zdrowy jest wyłącznie na surowo! Poza rzepakowym wysoki stopień dymienia ma oliwa, ale tylko extra virgin (170-21*C), olej z orzeszków ziemnych, ryżowy - uznawany za najbardziej stabilny podczas smażenia (230*C) oraz kokosowy, który jest zdrowy i nie podnosi poziomu cholesterolu.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

27.12.2015 09:28

olej rzepakowy jest najlepszy do smażenia`

Jolanta_P-S

Zadanych pytań: 695

27.12.2015 09:33

Według mnie najlepszy do smażenia jest olej rzepakowy.

Ifa

Zadanych pytań: 16

27.12.2015 09:43

Albo rzepakowy albo palmowy/kokosowy

bertpvd

Zadanych pytań: 19

27.12.2015 10:19

ja używam rzepakowy :)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

27.12.2015 10:42

Ja również używam oleju rzepakowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak