Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

26.07.2013 21:48

Jaki tłuszcz jest najlepszy do smażenia? Ja do tej pory smażyłam na Plancie ale podobno jest bardzo niezdrowa więc postanowiłam zamienić ją na jakiś olej, ale jaki nie będzie śmierdział i będzie najzdrowszy? Pomóżcie :(.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

26.07.2013 21:53

ja używam olej arachidowy i bardzo sobie go chwale

anemon

Zadanych pytań: 163

26.07.2013 21:55

Olej rzepakowy i olej palmowy, ale ten ostatni jest niestety bardzo drogi.

ao_12

Zadanych pytań: 38

26.07.2013 21:54

ja używam oleju rzepakowego

Odpowiedzi (35)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.07.2013 21:50

Ja smazę na oleju rzepakowym na wielkopolskim,albo kujawskim

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

26.07.2013 21:52

najzdrowszy jest rzepakowy, tak słyszałam

Janina

Zadanych pytań: 159

26.07.2013 21:52

Ja używam oleju rzepakowego, a ostatnio mam słonecznikowy;)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

26.07.2013 21:56

Do smażenia używam rzepakowego. Do sałatek ryżowego, lnianego lub dyniowego czy kukurydzianego albo sezamowego ( mam taki w saszetkach ).

irenka

Zadanych pytań: 888

26.07.2013 21:57

ja smażę na oleju rzepakowym

Margo1

Zadanych pytań: 2141

26.07.2013 21:58

Ja tylko smażę na oleju kujawskim

sanielcia

Zadanych pytań: 34

26.07.2013 21:59

Również polecam rzepakowy

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

26.07.2013 21:59

Rzepakowy, kujawski z pierwszego tłoczenia jest najlepszy :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

26.07.2013 21:59

smażę na oleju rzepakowym, słonecznikowym a czasami na smalcu wieprzowym, olej śmierdzi jak się przypali, gdy się unosi niebiesko szary dym wtedy należy go zmienić- wlać nowy, robię tak zawsze szczególnie jak smażę panierowane kotlety, mięso

idealme

Zadanych pytań: 62

26.07.2013 22:00

olej rzepakowy najlepszy do smażenia :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak