Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

26.07.2013 21:48

Jaki tłuszcz jest najlepszy do smażenia? Ja do tej pory smażyłam na Plancie ale podobno jest bardzo niezdrowa więc postanowiłam zamienić ją na jakiś olej, ale jaki nie będzie śmierdział i będzie najzdrowszy? Pomóżcie :(.

Odpowiedzi (35)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

26.07.2013 22:11

rzepakowy i arachidowy sprawdzają się najlepiej moim zdaniem;

Rogalik

Zadanych pytań: 84

26.07.2013 22:13

najlepszy rzepakowy

mimi

Zadanych pytań: 31

26.07.2013 22:17

ja również polecam olej rzepakowy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

26.07.2013 22:23

Ja też używam oleju rzepakowego lub kujawskiego

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

26.07.2013 22:29

jak smaże to tylko na rzepakowym(sporadcznie na slonecznikowym)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

26.07.2013 22:44

smażę głównie na rzepakowym lub smalcu

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

26.07.2013 22:47

polecam kujawski olej od dawna stosuję

Ola1984

Zadanych pytań: 295

26.07.2013 22:48

Powinno smażyć się tylko na tłuszczach, które mają wysoką temperaturę dymienia. A więc na oleju rzepakowym lub ryżowym. Nie wolno smażyć na oleju słonecznikowym czy na oliwie - która swoją drogą podgrzana do odpowiedniej temp. traci swoje właściwości odżywcze. Olej rzepakowy zwany oliwą północy ma świetne działanie i jest wciąż niedocenionym tłuszczem. Odradzam smażenie na tłuszczach utwardzonych czyli np. na margarynie. Na tłuszczu należy smażyć jednokrotnie, nie można pozostawiać go do kolejnego smażenia.

JaPaqc

Zadanych pytań: 2

26.07.2013 23:20

zdecydowanie olej rzepakowy

Sroczka

Zadanych pytań: 513

26.07.2013 23:25

Ja smażę na oleju rzepakowym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak