Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

26.10.2015 21:14

Jaki typ mąki polecacie do pizzy?

Odpowiedzi (24)

Ifa

Zadanych pytań: 16

27.10.2015 07:39

Ja polecam mąki orkiszowe, świetnie się sprawdzają do wypieku pizzy, a drożdże najlepiej użyć suszone, nie ma ich posmaku w cieście a ciasto ładnie wyrasta. I najlepiej ciasto wyrobić wieczorem i wstawić na noc do lodówki, takie powolne wyrastanie powoduje, że jest bardziej chrupkie po upieczeniu.

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.10.2015 08:14

Najbardziej lubię pizzę z mąki Graham (pszennej pełnoziarnistej) ale czasami kupuję włoską "Farina 00" (kiedy jest promocja z ceną) bo jest wręcz idealna do pizzy - jest zmielona na pył i ma bardzo wysoką zawartość glutenu, dzięki czemu ciasto jest super elastyczne. Ale kiedy robię na szybko, to oczywiście korzystam z takich mąk, jakie mam w domu - a zawsze mam sporo różnych... więc moja pizza nie zawsze jest pszenna ;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.10.2015 08:42

najczesciej uzywam po prostu chlebowej. albo 650 jak mi sie chlebowa skonczy. ale wiem ze jest specjalny typ maki do pizzy, nie kupuję, bo cena jest za wysoka

Janina

Zadanych pytań: 159

27.10.2015 09:00

Robię pizzę z mąki pszennej tortowej albo z chlebowej;)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

27.10.2015 10:20

U mnie nie ma typu 650 zwykla pszenna, wiec kupije podobna, 630- orkiszowa. Ale czesto robie tez na farina00 i jest najlepsza

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.10.2015 10:28

zazwyczaj robię z pszennej i pełnoziarnistej

neocervantes

Zadanych pytań: 0

27.10.2015 12:52

mąka pszenna 450 do 550 przesiana, trzeba powoli dodawać ciepłej wody aż ciasto będzie miało ciągnącą się konsystencję (rozciągało się pod własnym ciężarem), takie ciasto odstawić do wyrośnięcia na 15, gdy będziemy je wyciągać z miski podsypujemy lekko mąką aby łatwiej odeszło i nie kleiło się do rąk. Takie ciasto możemy dowolnie formować na blaszce czy w powietrzu JAK NA FILMACH ;)

irenka

Zadanych pytań: 888

27.10.2015 14:32

ja używam mąki tortowej

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

27.10.2015 17:55

używam taką jaką posiadam w danym momencie

Rogalik

Zadanych pytań: 84

27.10.2015 21:43

mąka pszenna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak