Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Triss

Zadanych pytań: 10

09.03.2014 11:13

Jakie są wasze sposoby na wykorzystanie resztek?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.03.2014 12:49

zapiekanki robię z resztek, sałatki różne, zapiekane mięsko i dodaje resztki warzyw

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.03.2014 13:38

najlepsze dania mi wychodzą z tego co się nawinie, czyli resztek z lodówki. po kawałku wszystkiego i wychodzi pyszne danie;)

Janina

Zadanych pytań: 159

09.03.2014 11:35

Zależy o jakie resztki chodzi. Wędliny zamrażam i później wykorzystuję do pizzy, do bigosu albo smażę do jajecznicy. Resztki pieczywa suszę na bułkę tartą albo do namoczenia do kotletów mielonych. Inne resztki, obierki, odpady skłądam na kpmpost albo do zjedzenia nadające się daję kurkom;)

Odpowiedzi (42)

gosiag

Zadanych pytań: 0

09.03.2014 11:14

resztki wedliny zużywam do sałatek i do pasty

Iwona32

Zadanych pytań: 103

09.03.2014 11:22

pieczywo zeschnięte wykorzystuję na bułkę tartą:)

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.03.2014 11:27

robię zapiekanki np. z reszty mięsa lub wędlin

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.03.2014 11:27

resztki wędlin kroję i zamrażam pozniej wykorzystuję do pizzy albo do łazanek

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.03.2014 11:33

zależy jakie resztki, jak warzyw to najlepiej do gulaszu warzywnego a jak mięsne czy wędlinowe to do bigosu wykorzystuje .. zamrażam i jest jak znalazł

Lidzia

Zadanych pytań: 21

09.03.2014 11:34

Z wędlin - sałatki, zapiekanki, pizzę. Z czerstwego chleba robię zapiekankę na patelni. Sałatkę z majonezem np. jako farsz do roladek lub do zapiekanki.

Romanowka

Zadanych pytań: 28

09.03.2014 11:35

z czerstwego pieczywa robię tosty, zapiekanki, knedle, kawałki warzyw i wędlin lądują na pizzy, totalne resztki nie nadające się do spożycia zjadają moje kury :) nic się nie marnuje :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

09.03.2014 11:43

Z pieczywa robię tosty francuskie, grzanki lub bułkę tartą. Wędliny wykorzystuje do zapiekanek, bigosu czy dań jednogarnkowych. Resztę rzeczy raczej się nie marnuje, bo kupuję tylko tyle ile zjemy. Nie znoszę marnowania jedzenia.

pestka

Zadanych pytań: 424

09.03.2014 11:44

u mnie bardzo mało zostaje - a te niewielkie ilości zjada pies

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.03.2014 11:44

Najczęściej robię zapiekanki lub pasty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak