Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

17.10.2013 08:01

jakie używacie najczęściej smaki olejków do ciast?

Odpowiedzi (48)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

17.10.2013 09:27

cytrynowy i migdałowy

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

17.10.2013 09:37

najczęściej waniliowy,śmietankowy i pomarańczowy

gibli

Zadanych pytań: 20

17.10.2013 09:39

śmietankowy, waniliowy, migdałowy

Ola1984

Zadanych pytań: 295

17.10.2013 09:52

Rzadko dodaję do ciast olejek, częściej perfumuje ciasto domowej roboty cukrem waniliowym, albo aromatycznymi przyprawami np. cynamonem, lub starą skórką cytryny czy pomarańczy. Jeśli już wybieram olejek to rumowy.

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

17.10.2013 09:59

wanilia i cytryna

jussta

Zadanych pytań: 36

17.10.2013 10:16

nie używam olejków

borgia

Zadanych pytań: 89

17.10.2013 10:20

Przerzuciłam się na ekstrakty. Jednak bywa, że do ciasta używam w niewielkich ilościach rumowego. Nie zjem, jeśli ciasto będzie śmierdziało olejkiem w ilości zbyt dużej. Cytrynowy i pomarańczowy zastąpiłam skórką - posiekana z cukrem daje niezwykłe efekty, bo ulatniają się wszelkie z niej aromaty. A i smak jest super.

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.10.2013 10:33

waniliowy i cytrynowy, oraz migdałowy

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

17.10.2013 10:54

najczęściej migdałowy. resztę olejków staram się zastąpić bardziej naturalnie

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

17.10.2013 11:09

Lubię dodawać olejek migdałowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak