Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Futka

Zadanych pytań: 2

24.02.2015 21:39

Jakiego cukru lub innych słodzików używacie do słodzenia i jak wpływają one na Wasze zdrowie (także na sylwetkę ;) )?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

24.02.2015 22:09

Ja nie słodzę ani kawy, ani herbaty, więc nie mam problemu:)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

24.02.2015 22:10

Kawę i herbatę piję bez cukru,nie piję słodkich napojów i soków,ale do ciasta dodaję cukier biały,czasem brązowy ale rzadko.

adelajda

Zadanych pytań: 234

24.02.2015 22:48

Piję gorzką kawę a herbatę tylko zieloną też gorzką ...:)

Odpowiedzi (35)

Futka

Zadanych pytań: 2

24.02.2015 21:40

Ja od pewnego czasu stosuję ksylitol czyli cukier brzozowy, który jest tak samo słodki jak cukier, a ma o połowę mniej kalorii, odczyn zasadowy i niski indeks glikemiczny oraz świetnie wpływa na zdrowie - podnosi odporność, działa bakteriobójczo i jest dobry na trawienie. Używam go do słodzenia wszystkiego - kawy, herbaty, napojów, a także pieczenia ciasteczek i ciast (oprócz drożdżowego, bo nie wyrośnie). :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.02.2015 21:45

Ja od dzisiaj piję herbatę i kawę z cukrem ,gdzie jest 0 g.cukru wsypuję do kawy i herbaty Erytrytol Zerytol Slim

Futka

Zadanych pytań: 2

24.02.2015 21:48

Margo1, bardzo mnie tym zaciekawiłaś :) Właśnie czytam o właściwościach zeritolu i przyznam, że zapowaida się obiecująco - muszę wypróbować :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

24.02.2015 21:50

Używam zwykłego białego cukru do kawy, herbaty nie słodzę, nie mam problemu z nadwagą

jola91

Zadanych pytań: 23

24.02.2015 22:38

Od prawie roku herbatę słodzę ksylitolem, do niektórych ciast również dodaję ksylitol, jednak do większości zwykły biały cukier, z sylwetką nie mam problemu

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

24.02.2015 23:17

nie używam cukru do słodzenia jedynie do wypieków i jeszcze go ograniczam

Barbara777

Zadanych pytań: 38

25.02.2015 00:00

nie słodzę, używam tylko do wypieków i deserów

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

25.02.2015 05:36

Zwykły cukier, czy to do ciast, deserów czy słodzenia kawy. Herbaty nie słodzę :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

25.02.2015 07:40

kawy i herbaty nie słodzę chyba że to herbata z cytryną wówczas dodaję cukier

Skotka

Zadanych pytań: 0

25.02.2015 07:57

Kawy i herbaty nie słodzę. W ubiegłym roku posadziłam stewię, jest to bardzo słodka roślina, robiłam z nią nawet dżemy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak