Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

02.03.2014 11:47

Jakim papierem (czym innym) smarujecie blachy do pieczenia, naczynia żaroodporne? Ja używam do tego zawsze papieru z masła lub margaryny.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

02.03.2014 11:52

Ja jeśli smaruję oliwą to ręką, ale np. piekąc ciasto wykładam brytfankę specjalnym papierem do pieczenia.

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.03.2014 12:26

mam podkładki do pieczenia albo daję papier do pieczenia wiec nie muszę smarować

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.03.2014 14:25

spryskuję formę olejem lub smaruję pędzelkiem

Odpowiedzi (17)

Janina

Zadanych pytań: 159

02.03.2014 11:52

Wykładam blachy specjalnym papierem do pieczenia bez smarowania, natomiast papierem z masła lub margaryny wykładam pod sernik bez spodu;)

dorrota

Zadanych pytań: 10

02.03.2014 12:04

zazwyczaj papier do pieczenia, ewentualnie blaszkę smaruję masłem/margaryną i posypuję bułką tartą

Renata9

Zadanych pytań: 329

02.03.2014 12:10

używam gotowego papieru do pieczenia

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

02.03.2014 12:13

Ja nie smaruję blachy, zawsze wykładam papierem do pieczenia :)

artur7

Zadanych pytań: 1324

02.03.2014 12:21

mam silikonowa podkkladke do pieczenia

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

02.03.2014 12:25

ja smaruję olejem blaszkę lub folię aluminiową bo na takiej piekę ale zazwyczaj nasączam olejem ręcznik papierowy i w taki sposób smaruje by nadmiar oleju zebrać

Malinka

Zadanych pytań: 302

02.03.2014 12:38

@Ania84 Ania Opiela, często robię dokładnie jak Ty :), ale używam też papieru do pieczenia.

halina17

Zadanych pytań: 271

02.03.2014 12:56

Ja uzywam papieru do pieczenia.

Klausia

Zadanych pytań: 251

02.03.2014 13:01

Wykładam papierem do pieczenia, bądź smaruję palcami margaryną i posypuję bułką tartą, ewentualnie smaruję olejem za pomocą pędzelka :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.03.2014 13:08

papierem po tłuszczu lub ręcznikiem papierowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak