Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

24.10.2014 18:17

Jeśli piekę coś z samymi żółtkami to białka mrożę, mam jak znalazł do bezy, a czy można na odwrót ? mroził ktoś żółtka ?będę wdzięczna za odp.

Najlepsze odpowiedzi (3)

kriko

Zadanych pytań: 27

25.10.2014 11:40

raczej bym nie mroził

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

24.10.2014 21:10

do ciasta mrożone sie nadają

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

25.10.2014 10:17

białka mroziłam ,żółtek jeszcze nie próbowałam mrozić

Odpowiedzi (25)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

24.10.2014 18:20

Raczej wszyscy robią tak samo jak i Ty :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

24.10.2014 18:23

wydaje mi się, że nie można

Alex_M

Zadanych pytań: 119

24.10.2014 18:27

ja mroziłam żółtka same i nie polecam ;) ale czytałam tu kiedyś w pyt i radach, że ktoś polecał zmiksować je z cukrem i wtedy zamrozić. niestety nie pamiętam kto to napisał :( sposobu nie miałam jeszcze okazji wykorzystać, ale wypróbuję kiedyś ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

24.10.2014 18:28

słyszałam ze ludzie mrożą żółtka ale ja nie próbowałam

Konczi

Zadanych pytań: 632

24.10.2014 19:10

nigdy nie mroziłam żółtek, zawsze białka :) są idealne na beziki :D

Janina

Zadanych pytań: 159

24.10.2014 19:14

Nie mroziłam nigdy żółtek;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

24.10.2014 19:40

Ja również nigdy nie mroziłam żółtek.

pestka

Zadanych pytań: 424

24.10.2014 19:49

żółtek nigdy nie mroziłam, nigdy nie miałam takiej potrzeby

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.10.2014 19:53

Nie , jeszcze nie mroziłam żółek

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.10.2014 19:56

Samych żółtek nigdy nie mroziłam, bo mam amatorów pod ręką - moje koty 3-4 żółtka zjadają w 3 minuty ;) Ale mroziłam całe jajka, kiedy spadła mi na podłogę podwójna kratka z 60 jajkami i więcej niż połowa popękała (na szczęście wypłynęło tylko kilka) - wtedy pomroziłam po 5 szt. w małych pojemniczkach. Być może same żółtka są zbyt delikarne, żeby przetrwać mrożenie, ale z białkami całkiem dobrze to znoszą ;) Same białka za to idealnie się przechowuje w zamrażarce, co robię od wielu lat - zwłaszcza przy dużej produkcji kruchego ciasta na szarlotki i drobne ciasteczka. Wtedy najwięcej białek zostaje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak