Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

18.02.2014 23:09

Jeśli robicie ciasto drożdżowe ze śliwkami, to śliwki układacie skórką do góry , czy skórką do ciasta ;) Kiedyś widziałam w jakimś programie kulinarnym, że robi to różnicę ;)

Odpowiedzi (23)

Mniam

Zadanych pytań: 87

19.02.2014 07:14

Skórką do ciasta, żeby podczas pieczenia sok ze śliwek nie wsiąkał w ciasto.

berys18

Zadanych pytań: 1434

19.02.2014 07:16

rozcięciem do góry

ao_12

Zadanych pytań: 38

19.02.2014 07:28

śliwki okładam skórką do ciasta, i nie ma zakalca :)

ao_12

Zadanych pytań: 38

19.02.2014 07:29

śliwki układam skórką do ciasta, i nie ma zakalca :) i wcisnęło mi się o zamiast u

Lidzia

Zadanych pytań: 21

19.02.2014 07:38

Skórką do dołu. Warto wcześniej posypać ciasto bułką tartą, podobnie jak do szarlotki.

Czyki

Zadanych pytań: 72

19.02.2014 07:48

Skórka do dołu:)

adelajda

Zadanych pytań: 234

19.02.2014 08:10

zawsze skórką do dołu układam

pestka

Zadanych pytań: 424

19.02.2014 08:40

zawsze śliwki układam skórką do ciasta

czekoladka_m

Zadanych pytań: 380

19.02.2014 09:13

ja układam skórką do dołu, by śliwki nie puściły za dużo soków;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.02.2014 09:16

zawsze układam skórką do dołu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak