Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

06.03.2014 22:17

Jeśli zrobicie za dużo pierogów w jakiej formie lepiej je zamrozić : po uprzednim ugotowaniu czy surowe? jaki sposób jest lepszy?

Odpowiedzi (44)

Aga-25

Zadanych pytań: 3

07.03.2014 08:11

obydwa sposoby są dobre

sara1

Zadanych pytań: 478

07.03.2014 08:30

jeżeli mrożę to ugotowane

mela25

Zadanych pytań: 400

07.03.2014 08:35

zawsze surowe

adelajda

Zadanych pytań: 234

07.03.2014 08:39

ja mrożę surowe

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

07.03.2014 09:01

lekko obgotowuje,studze i układam na tackach aby sie nie dodtykały,mroże,zamrożone porzekładam do woreczków lub pojemników.

borgia

Zadanych pytań: 89

07.03.2014 09:26

Jeśli chcesz zamrozić surowe - ja tak robię, a mrożę spore ilości "na wynos" - to musisz zwrócić uwagę na fakt, jak zachowa się Twoje ciasto po zamrożeniu. Więc na próbę wsadź kilka pierogów przy okazji. Chodzi o to, aby mieć takie, które nie pęka w niskiej temperaturze. Natomiast smak jest o wiele lepszy surowych (nie trzeba rozmrażać przed gotowaniem) niż wcześniej obgotowanych. Do tej pory słyszałam same uwagi, że takie pierogi to tylko czyjaś Babcia robiła. Wszystkie Babcie mają chyba to do siebie, że robiły bardzo podobnie ;). Ale to porównanie bardzo mi się podoba. Bo moja robiła genialne. I nie ma znaczenia, że świeże i tak są najlepsze.

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.03.2014 09:33

zawsze mrożę obgotowane

Kasia35

Zadanych pytań: 218

07.03.2014 09:47

ja mrożę obgotowane

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.03.2014 10:25

mrożę z reguły surowe, ale mroziłam też podgotowane. Ale wolę surowe mrożone

kaprysiek

Zadanych pytań: 6

07.03.2014 13:35

Mrozimy surowe, rozkładamy na tacce w miarę tak by się za bardzo ze sobą nie stykały i wkładamy do osobnej wolnostojącej zamrażarki, albo dajemy nad zamrażarkę w lodówce w miejscu, gdzie jest pojemnik na kostki lodu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak