Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

02.12.2013 18:44

Jestem zbulwersowana !

Odpowiedzi (36)

Stenka

Zadanych pytań: 467

03.12.2013 08:31

Pzydałby sie moderator, który by zatwierdzał przepisy przed opublikowaniem, ewentualnie pisał jakie ma zastrzeżenia. więcej by było ciekawych przepisów, a mniej osób, którzy mają po kilka kont i nabijają tylko punkty

LubieSushi

Zadanych pytań: 0

03.12.2013 09:02

Przykro że Panią taka niemiła niespodzianka spotkała. Należy Pani do nielicznych pasjonatów na DS do których aż miło zajrzeć. Niektóre kucharki potrafią jedną zupę przelać do czterech misek każde opisując inną historią ,łapiąc tym samym punkty. A tu człowiek uczciwy z sercem zostaje tak "nagrodzony" przez portal !

emeslive

Zadanych pytań: 288

03.12.2013 09:10

@Bunia Jestem szczerze zdziwiony i zniesmaczony działaniami Doradcy Smaku. Bardzo lubię Twoje przepisy – głównie dla tego, że masz dość ciekawe i nietuzinkowe podejście do gotowania. Po za tym jesteś jedną z niewielu osób na tym portalu, której przepisy czyta się z przyjemnością – wszystko jest rozpisane, opisane, wyjaśnione. Chyba jako jedyna dzielisz się swoimi źródłami inspiracji (choćby i ta lotniskowa kanapka), co jest tym bardziej fajne. Jeśli usuwane są przepisy, osoby takiej jak Ty, to ewidentny znak, że na portalu zaczyna się dziać źle. Wiedzę, doświadczenie i kreatywność należy szanować – w końcu od kogo mamy się uczyć? Bo przecież nie od tych, co wstawiają przepisy na herbatę z miodem i tym podobne bzdety…

emeslive

Zadanych pytań: 288

03.12.2013 09:21

@chrupnij-sobie.pl A ja otwarcie napiszę, że się z Tobą nie zgadzam. Owszem, jeśli ktoś uczy się gotować, to najczęściej zaczyna od rzeczy bardzo prostych. Ale to nie znaczy, że musi innych epatować swoją niewiedzą i brakiem doświadczenia. Naprawdę da się przeżyć bez trzydziestego przepisu na naleśniki, przecier pomidorowy czy kluski śląskie. Nie rozumiem po co wstawiać kolejne przepisy z cyklu „twarożek z tym czy z tamtym” albo na sos z majonezu z czosnkiem. Co to daje (po za punktami)? To ma być inspiracja dla innych? Bez żartów. Jestem zdania, że trzeba zachować trochę umiaru – nie każdy przepis nadaje się, by go upubliczniać

matesko

Zadanych pytań: 14

03.12.2013 12:02

Mnie też nie odpowiadają identycznie powtarzane przepisy, szukam jakiegoś, chce coś wybrac i marnuję czas na czytanie tego samego

PaniMISIOWA

Zadanych pytań: 1119

09.01.2014 12:00

A ja uważam, że trzeba dać szansę początkującym kucharzom, żeby wstawiali przepisy na to, co ugotowali. Każdy z nas zaczynał i nie bądźmy egoistami. Ta strona nie należy tylko do zaawansowanych. Zwłaszcza, że wiele zaawansowanych przepisów ma takie kompozycje smakowe, że są zwyczajnie niejadalne... Niektórzy (tak jak ja) nie lubią bardzo wymyślnych dań, tylko pomysły na dania już znane jak kotlety, ryby, makarony czy chociażby tosty/kanapki. Może sposobem na nabijaczy punktów jest obowiązek umieszczania przynajmniej jednego swojego zdjęcia? A może stworzenie kategorii - dla początkujących, dla średnio- i dla zaawansowanych, gdzie będzie można włączyć filtr w wyszukiwarce?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak