Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.04.2014 10:46

Kategoria kaloryczność. Przyznam, że mam z tym pewien problem. Ile wg Was kalorii, w przeliczeniu na porcję, ma danie nisko, średnio i wysoko kaloryczne?

Odpowiedzi (19)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

22.04.2014 17:27

Cięższe desery i tłuste mięsa dużo, reszta raczej średnio.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.04.2014 18:44

tez robie jak osoby wyzej

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.04.2014 19:45

U mnie zawsze jest kaloryczność średnia

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.04.2014 19:59

Do niskokalorycznych zaliczam głównie sałatki bez majonezu.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

22.04.2014 20:36

ja również patrzę na składniki jakie dodaję

Janina

Zadanych pytań: 159

22.04.2014 21:29

Oceniam na wyczucie;)

Magula

Zadanych pytań: 556

23.04.2014 13:49

Ja nie przeliczam, ale przyznam że też czasem mam z tym problem. I tak niskokaloryczne to u mnie głównie lekkie sałatki bez sosów i majonezu, a wysoko to tłuste mięsiwa, ciasta z kremami itp, reszta zostaje jako srednio

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.04.2014 15:12

zawsze oceniam według własnego wyczucia

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

23.04.2014 19:43

ja też oceniam według własnego odczucia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak