Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lara

Zadanych pytań: 35

11.09.2013 13:53

Kiedy stosujecie pasteryzowanie przez odwrócenie słoika do góry nogami? (bez wcześniejszego gotowania słoików)

Odpowiedzi (17)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

11.09.2013 15:35

Zawsze gotuje słoiki dopiero potem stawiam je do góry dnem .

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

11.09.2013 15:54

Wszystkie słoiki z przetworami odwracam po ugotowaniu do góry dnem, lub gdy wlewam do nich coś gorącego.

Róża1

Zadanych pytań: 7

11.09.2013 16:34

tylko jak robię dżem , to gorący przewracam:-) , tak to wszystkie pasteryzuję:-)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.09.2013 17:00

dżem nakładam gorący do wyparzonych, gorących słoików i odwracam. inne przetwory pasteryzuję i tez odwracam. tak robila moja babcia, tak robię i ja :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

11.09.2013 17:28

w taki sposób robię tylko dżemy:)

Mniam

Zadanych pytań: 87

11.09.2013 17:32

Jak wlewam gorące soki to nie pasteryzuję, tylko odwracam do góry dnem. Jeżeli zalewam np sałatkę z ogórków albo owoce syropem to pasteryzuję.

magduś83

Zadanych pytań: 46

12.09.2013 00:14

tylko dżemy robię tą metodą, wszystko inne pasteryzuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak