Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.08.2013 16:41

Kilka dni nie było mnie na działce i urosła mi bardzo wielka cukinia oraz bardzo wielki kabaczek, co mogę teraz z nich zrobić ?

Odpowiedzi (18)

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.08.2013 17:40

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za podpowiedzi, na pewno wykorzystam Wasze przepisy

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

19.08.2013 18:09

można pokroić w plastry, wydrążyć środki i usmażyć takie krążki np. panierowane albo wypełniając je czymś, wbijając jajka do środka...

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

19.08.2013 18:30

ja w sobotę porobiłam trochę dżemów z cukinii

Janina

Zadanych pytań: 159

19.08.2013 19:41

Jak nie przerośnięte, to znaczy nie zwłóknione i twarde, to możesz zrobić leczo, albo smażoną w panierce. Możesz zerwać i zostawić w piwnicy poleży dość długo;)

malaczarna23

Zadanych pytań: 616

19.08.2013 19:41

leczo,a jeśli jest ich sporo to ja uwielbiam i robię co roku sałatke na zimę z cukinii

mufinka79

Zadanych pytań: 303

19.08.2013 20:20

Można faszerować i zapiekać, można zrobić leczo lub bigosik, lub kluseczki :) Ewentualnie zrobić zupę krem czy placki :)

ana1

Zadanych pytań: 51

19.08.2013 21:17

a ja dziś dostałam wielką cukinię od sąsiadki i jutro będę robiła faszerowaną mięskiem i warzywami.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

19.08.2013 21:18

ja lubię panierowaną w bułce tartej (właśnie bardziej mi smakują takie wyrośnięte z ziarnami w środku)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak