Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

16.08.2014 09:31

Który twardy polski ser mógłby zastąpić parmezan?

Odpowiedzi (15)

Ankha

Zadanych pytań: 112

20.08.2014 07:37

Dzieki za kolejne rady :) Znam parmezan i grana, ale się uparłam żeby znaleźć prawie idealny odpowiednik włoskiego serka do tarcia. Przy okazji mam nadzieję odkryć całkiem nowe smaki :)

kasiaw

Zadanych pytań: 470

20.08.2014 10:59

bursztyn jest idealny

Ali

Zadanych pytań: 0

21.08.2014 14:38

Tak jak jedna pani powyżej uważam, że bursztyn to jednak kompletnie inny smak, więc o zastąpieniu nim parmezanu nie bardzo może być mowy. Chyba, że po prostu zależy ci na "serze do posypania", bez względy na smak sera. Wtedy jak najbardziej taka podmianka jest możliwa.

marcia7

Zadanych pytań: 166

21.08.2014 16:24

podhalański oscypek

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

23.08.2014 19:16

tak oscypek się nada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak