Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.10.2016 22:36

Kupiłam bazylię w doniczce i wiem z doświadczenia, że za kilka dni padnie /mieszkanie już ogrzewane i obecnie temp. przekracza 26 stopni C/. Czy bazylię można mrozić /tak jak np. natkę pietruszki/ ? A może lepiej ją ususzyć ?

Odpowiedzi (49)

misia123410

Zadanych pytań: 22

07.10.2016 09:30

dobrym sposobem jest ususzyć bo na pewno opadnie

misia123410

Zadanych pytań: 22

07.10.2016 09:30

zdecydowanie ma za ciepło

Róża1

Zadanych pytań: 7

07.10.2016 09:39

najlepiej zciąć i zamrozić ,albo ususzyć , zostawić po dwa oczka na łodydze i przenieś do chłodniejszego ale widnego pomieszczenia , powinna odbić .

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

07.10.2016 09:55

można zamrozić i można ususzyć

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

07.10.2016 09:59

też mieszkam w bloku i bazylię trzymam na parapecie przy rozszczelnionym oknie, nie przesadzam jej i nie podlewam bezpośrednio do doniczki tylko leję wodę do podstawki w której stoi, bazylia utrzymuje się kilka tygodni, a listki, które zaczynają opadać albo odrywam po prostu suszę

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

07.10.2016 10:11

Ja polecam ususzyć bazylie. Szkoda by było gdyby sie zmarnowała.:-)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

07.10.2016 10:22

można mrozić i suszyć ,podobnie jak np. natkę pietruszki

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

07.10.2016 10:55

oba sposoby są dobre , musisz tylko przemyśleć jaką lepiej spożytkujesz suszoną czy mrożoną

Mniam

Zadanych pytań: 87

07.10.2016 11:02

Wysuszyłabym, bo bardzo lubię suszoną bazylię :)

sezamek

Zadanych pytań: 4

07.10.2016 11:05

bazylia niestety ciemnieje, taka jej uroda, ja tylko suszę i doskonale się sprawdza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak