Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

26.09.2014 17:31

Kupiłam dwa podudzia z indyka i brakuje mi weny jak je smakowicie przygotować. Podrzućcie jakiś pomysł - tylko nie tradycyjny rosołek i gotowane mięso.

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.09.2014 16:44

upiecz z ziemniakami w mundurkach i marchewkę ja tak robiłam z kurczakiem danie jednogarnkowe i jakie fajne http://www.doradcasmaku.pl/przepis/317008/kurczak-po-wegiersku-.html

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

26.09.2014 17:34

może upiecz w piekarniku z dodatkiem warzyw

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

26.09.2014 17:51

upiekłabym w rękawie i podałabym z pieczonymi ziemniakami oraz warzywami

Odpowiedzi (24)

Seba

Zadanych pytań: 1313

26.09.2014 18:14

Zamarynuj i upiec w piekarniku

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

26.09.2014 18:30

Mięsko z indyka najlepsze jest z suszoną żurawiną lub z konfiturą z żurawiny

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.09.2014 18:58

Kiedyś często piekłam lub dusiłam tzw. golonki z indyka - najpierw je marynowałam (w zależności od dodatków z jakimi miały być przygotowane) - lubię indyka łączyć z owocami (śliwki, twarde kwaśne jabłka, suszone śliwki lub sok z jabłek do duszenia) - jako dodatku używałam czasami czerwonego lub białego wina (czerwone tylko wtedy, kiedy robiłam indyka jak dziczyznę z jałowcem, suszonymi śliwkami). Do duszenia można również użyć np. różyczek brokuła, papryki, marchewki, drobnych cebulek i łodyg selera naciowego.

Renata9

Zadanych pytań: 329

26.09.2014 18:58

najlepiej upiec w piekarniku z dodatkiem warzyw

Stenka

Zadanych pytań: 467

26.09.2014 19:01

wytrybuj kość i upiec np ze śliwką w środku

ben-ka

Zadanych pytań: 459

26.09.2014 19:15

Możesz upiec w rękawie lub naczyniu żaroodpornym.Ja robię marynatę z oliwy,czosnku,przyprawy do drobiu i tandoori ,nacieram udżce ,wstawiam na noc do lodówki,a następnego dnia do piekarnika i mam kruche,smaczne mięsko:)

Betina#45

Zadanych pytań: 8

26.09.2014 19:18

Najsmaczniejsze podudzia wychodzą ,jeśli natrzemy je ulubionymi przyprawami, czosnkiem lub ostrą marynatą i upieczemy w piekarniku.Wtedy będą bardzo aromatyczne z chrupiąca skórką ;);)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

26.09.2014 19:33

my robimy faszerowane pieczarkami

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

26.09.2014 19:35

Ja bym je zamarynowała w przyprawach czyli: czosnek, papryka, papryczka pepperoni, plus sos worcestershire. A później bym je udusiła, albo upiekła.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

26.09.2014 19:51

Też jestem za upieczeniem w piekarniku, indyka najlepiej lubię pieczonego ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak