Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

04.12.2014 07:37

Kupiłam wczoraj na wagę pestki dyni, mam wątpliwości czy są ok. Nie jadłam pestek dyni od lat więc nie jestem pewna czy powinny być takie lekko chrupkie przy gryzieniu?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

04.12.2014 22:18

nie kupowałam pestek z dyni,sama wyciągam przy okazji robienia przetworów i prażę w piekarniku(ale potem bardzo szybko znikają):)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.12.2014 16:00

takie powinny być i można śmiało je jeść :)

Niki22

Zadanych pytań: 46

04.12.2014 09:42

jak ja kupuję pestki dyni to one zawsze chrupią więc wg mnie są w porządku :)

Odpowiedzi (32)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.12.2014 08:09

Tak, dokładnie takie powinny być pestki dyni.Często kupuje pestki i zawsze są lekko chrupkie

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

04.12.2014 08:35

Są dobre, może były lekko uprażone to jeszcze bardziej chrupiące są :)

norweska20

Zadanych pytań: 400

04.12.2014 08:48

ja tez uważam że pestki uprażone powinny być lekko chrupiące

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

04.12.2014 08:59

powinny być chrupkie jak najbardziej to znaczy że były suszone lub prażone i można je dłużej przechować

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.12.2014 09:18

Jeśli były wysuszone na gorąco, to mogą być lekko chrupiące, ale jeśli były dodatkowo podprażane (a to chyba nieczęsto się zdarza), powinna taka informacja znaleźć się na opakowaniu. Pestki lekko przesuszone często bywają chrupiące.

pestka

Zadanych pytań: 424

04.12.2014 10:04

tak, takie lekko chrupiące są dobre

Ankha

Zadanych pytań: 112

04.12.2014 10:18

Wazne tez by nie smierdzialy plesnia

pycholka

Zadanych pytań: 78

04.12.2014 10:32

Dziękuje wszystkim za odpowiedź ;)). Bałam się że utopiłam z tymi pestkami.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

04.12.2014 11:10

Dla mnie pestki dyni w chrupkości i w konsystencji przypominają ziarna słonecznika... ale te nieprażone.

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.12.2014 11:24

powinny być chrupkie najważniejsze by nie miały żadnego nalotu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak