Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

04.12.2014 07:37

Kupiłam wczoraj na wagę pestki dyni, mam wątpliwości czy są ok. Nie jadłam pestek dyni od lat więc nie jestem pewna czy powinny być takie lekko chrupkie przy gryzieniu?

Odpowiedzi (32)

molanka

Zadanych pytań: 14

04.12.2014 11:33

chrupiące są najlepsze

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.12.2014 13:18

powinny być chrupkie, jakby były gumowate to bym się zastanawiała czy są dobre

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.12.2014 13:51

często kupuję pestki dyni powinne być chrupkie

Ola1984

Zadanych pytań: 295

04.12.2014 13:55

Dobrze podsuszone są właśnie lekko chrupkie.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.12.2014 14:33

Powinny być lekko chrupiące

Janina

Zadanych pytań: 159

04.12.2014 15:47

Jeżeli chrupiące, to są dobre;)

Gracer

Zadanych pytań: 124

04.12.2014 16:08

dobre pestki mają właśnie takie być

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

04.12.2014 19:10

Ciężko żeby kupne smakowały jak surowe, muszą być poddane jakiejś obróbce.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

04.12.2014 23:11

Ja akurat jeszcze nie kupowałam, ale sama suszę jeszcze nie wyłuskane i to właśnie tak, aby ziarna były były chrupkie. Wtedy wiem, że dłużej mogę przechować. Choć podczas suszenia też podjadam takie jeszcze miękkie, bo bardzo lubię je jeść :)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

04.12.2014 23:56

dokładnie powinny być takie jak opisałaś ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak