Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Giorgio-Armani

Zadanych pytań: 1

07.12.2015 14:34

Kupując kpl tzw "srebrnych" garnków chętnie wybieracie zestawy ze stalową patelnią? Używacie takiej patelni często i chętnie? Ja mam niestety złe doświadczenia z użytkowaniem takich patelni przynajmniej przy smażeniu mięs, ryb i placków ziemniaczanych... Znajoma twierdzi, że ma tylko takie patelnie (nie używa teflonu bo się boi o negatywny wpływ na zdrowie) i wszystko smaży na takich patelniach... Może one wymagają jakiegoś specjalnego traktowania? Rozgrzewałam, natłuszczałam i wszystko mi przywierało! A były to patelnie z grubym dnem, a nie cienkie blaszaki... Jakie są wasze doświadczenia?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

08.12.2015 22:43

Mam taką patelnię wraz z kompletem garnków, też jest z podwójnym dnem i używam jej najczęściej do duszenia ze względu na pokrywę. ale i schabowe smażę:)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

10.12.2015 21:49

Używam głównie teflonowej

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

10.12.2015 23:09

U mnie króluje teflonowa

Odpowiedzi (22)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

07.12.2015 14:38

mam taką z grubym dnem bo była z garnkami w komplecie nie lubię na niej smażyć używam do duszenia warzyw itp.

Camill

Zadanych pytań: 2

07.12.2015 14:41

robimy na takiej patelni tylko leczo bo jest duza i gleboka, a czasem dusze duza ilosc pieczarek na krokiety bo mieso tez mi przywiera

Giorgio-Armani

Zadanych pytań: 1

07.12.2015 14:44

właśnie podpisałem umowę na garnki w komplecie z taką patelnią i teraz mam wątpliwości

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

07.12.2015 16:09

mam taką w komplecie z garnkami i rzadko ją używam , a żeby nic na niej nie przywierało to musi ona być dobrze rozgrzana

Beatris

Zadanych pytań: 43

07.12.2015 16:11

Mam dwie, żadnej nie używam, nie lubię ich:( Moją ulubioną jest ceramiczna z czarnym wnętrzem:)

borgia

Zadanych pytań: 89

07.12.2015 17:06

Przyda się i taka. Do dań typu "patelnia". Jest wysoka i z pokrywą. Na wszelki wypadek masz przepis: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/164282/patelnia-z-kurczaka.html . Rzeczywiście - do smażenia mięs nie są najlepsze. Mimo wszystko wszystko przywiera, i dlatego warto mieć ich kilka. Polecam z grubym dnem ciężkie patelnisko - spory wydatek, ale potrzebny jeśli często smażysz befsztyki na przykład. Znajoma oczywiście też pewnie ma rację, bo patelnia patelni nie jest równa, jednak nie sądzę, aby była z takiego kompletu. No chyba, że jakość usmażonego mięsa jest jej obojętna...

Alex_M

Zadanych pytań: 119

07.12.2015 20:26

nie lubię takich patelni. mam jedną (od drogiego kompletu więc powinna być dobra) i używam ją jedynie do smażenia pączków bo teflonowych mi szkoda ;)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

07.12.2015 20:26

mocno rozgrzana i np schabowe dobrze się smażą,

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

07.12.2015 20:41

Dobrze tą patelnię rozgrzej, a na pewno będzie Ci dobrze służyła do przygrzewania potraw jednogarnkowych.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.12.2015 00:00

Mam dwie, do jednej wszystko przywiera, więc leży sobie w szafie jak nowa, a drugiej używam bardzo często i jestem z niej bardzo zadowolony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak