Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Giorgio-Armani

Zadanych pytań: 1

07.12.2015 14:34

Kupując kpl tzw "srebrnych" garnków chętnie wybieracie zestawy ze stalową patelnią? Używacie takiej patelni często i chętnie? Ja mam niestety złe doświadczenia z użytkowaniem takich patelni przynajmniej przy smażeniu mięs, ryb i placków ziemniaczanych... Znajoma twierdzi, że ma tylko takie patelnie (nie używa teflonu bo się boi o negatywny wpływ na zdrowie) i wszystko smaży na takich patelniach... Może one wymagają jakiegoś specjalnego traktowania? Rozgrzewałam, natłuszczałam i wszystko mi przywierało! A były to patelnie z grubym dnem, a nie cienkie blaszaki... Jakie są wasze doświadczenia?

Odpowiedzi (22)

marenka

Zadanych pytań: 179

08.12.2015 09:31

ja jestem wierna ...teflonowym patelniom ;-)

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.12.2015 10:27

nie lubię patelni srebrnych, wolę teflonowe, aluminiowe, miałam okazję smażyć u kogoś na takiej patelni i nie byłam zadowolona, ale to może zależy od jakości patelni

molanka

Zadanych pytań: 14

08.12.2015 12:04

ja kupiłam garnki na pokazie, ale nie firmy P..., z samych garnków jestem bardzo zadowolona, w końcu mam patelnię,na której rzeczywiście można smażyć bez odrobiny tłuszczu, ale w internecie takie same garnki jak na pokazie można kupić dużo taniej

norweska20

Zadanych pytań: 400

08.12.2015 17:49

ja mam tylko patelnie sprawdzone

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

08.12.2015 21:30

mam taką i nie używam jej... wolę sprawdzone, teflonowe

joannaa24

Zadanych pytań: 0

09.12.2015 19:43

Mam taką patelnie, ale jej nie lubię, więc leży nie używana w szafce ;)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

10.12.2015 15:49

mam taką ale nie jestem do niej przekonana!

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

11.12.2015 23:59

Mam taką patelnię ze stali nierdzewnej od kompletu i smażyć na niej mięso, ryby czy placki to rzeczywiście dramat! Ale świetnie się sprawdza do duszenia warzyw, choć moją przeznaczyłam WYŁĄCZNIE do smażenia frytek. Od lat nic innego się w niej nie znalazło, a warzywa przesmażam na głębokiej patelni ceramicznej z grubym dnem (wiele innych rzeczy też na niej, ale naleśniki bardziej wolę na teflonowej)

Janina

Zadanych pytań: 159

21.12.2015 20:36

Patelnie z grubym dnem są dobre;))

Klausia

Zadanych pytań: 251

27.12.2015 14:45

Używam teflonowych, do stalowych wszystko przywierało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak