Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

23.02.2017 01:10

Macie ciekawe pomysły jak wykorzystać nadmiar pieczywa? Oprócz mrożenia, grzanek, tostów, smażenia w jajku, tarcia na bułkę tartą... Robiłam już nawet pizzę z chleba i szukam nowych, szybkich pomysłów.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

17.03.2017 08:50

najlepiej kupować na bieżąco

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

24.02.2017 16:55

pudding z chleba :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.02.2017 10:45

Jeśli mam nadmiar i nie mam pomysłu jak go wykorzystać, to karmię ptaki albo wiozę do lasu - tam zawsze się znajdzie jakiś chętny :) Zawsze suszę i wrzucamy do kartonu, wywożę jak mam dużo. Dokładam obierki z włoszczyznę i jakieś podwiędnięte warzywa. Zwierzaki się tym z pewnością zajmą. A mniejsza ilość dla wron i gołębi, których mam wkoło domu mnóstwo, albo dla kaczek nad wodę nosimy.

Odpowiedzi (47)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

23.02.2017 01:19

Diana, już wszystkie możliwe sposoby chyba wymieniłaś ?Może pokroić chleb na małą kostkę, przypiec na patelni i potem dawać to do zupy cebulowej, porowej.

Ania321

Zadanych pytań: 179

23.02.2017 01:47

używam chleba np. do zagęszczania sosów, zamiast mąki :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

23.02.2017 08:13

ja robiłam zapiekankę i krokiety ale z chleba tostowego

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

23.02.2017 08:31

można zrobić angielski pudding chlebowy lub tostowy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.02.2017 08:55

Można zrobić grzanki, krokiety

pestka

Zadanych pytań: 424

23.02.2017 09:46

nigdy się nad tym nie zastanawiałam, bo kupuję mało chleba i raczej mi zabraknie niż mam go nadmiar - ale propozycje tu przedstawione są bardzo ciekawe

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.02.2017 10:39

ja dodawałam do zapiekanki grzanki chlebowe, można też piec chleb z takiego chleba ale ja nie piekłam jeszcze.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

23.02.2017 10:42

znajdź kogoś kto ma kury :o) a tak na serio to nie pomogę,ja zawsze nadmiar mrożę

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.02.2017 10:50

ja robię krokiety

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.02.2017 10:58

Zazwyczaj robię grzanki lub zapiekanki lub suszę i ścieram na bułkę tartą. Proponuję również takie oto przepisy /zamiast chałki można wykorzystać bułki mleczne/: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/374139/zapiekanka-z-czerstwej-chalki.html lub http://www.doradcasmaku.pl/przepis/373816/szarlotka-na-chalce.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak