Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

21.07.2015 23:03

Macie jakieś sposoby na fasolkę szparagową - fioletową, by nie traciła koloru podczas gotowania ? Próbowałam już z sokiem z cytryny, octem ... zimną wodą... ale niestety kolor ucieka :/

Odpowiedzi (29)

wyattearp

Zadanych pytań: 102

22.07.2015 14:15

dodaj szczyptę cukru ,ja tak dodaję do brokuła i jest pięknie zielony

Benita

Zadanych pytań: 1

22.07.2015 14:39

Podobno po ugotowaniu należy ją obficie zlać zimną wodą.

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

22.07.2015 16:22

mam taką fasolkę w ogrodzie,ale tak czy tak podczas obróbki zawsze traci swój kolor

pestka

Zadanych pytań: 424

22.07.2015 17:45

też mi traci kolor przy gotowaniu

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

22.07.2015 21:46

nigdy nie robiłam takiej fasolki

Iwusia

Zadanych pytań: 242

22.07.2015 22:48

jakiś chyba sposób musi być, bo w restauracjach podają piękną fioletową, no chyba, że dodają jakiś barwnik ... próbowałam na parze i niestety też traci kolorek ...

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.07.2015 22:54

Jak te 3 w/w produkty nie pomogą, to może kwasek cytrynowy, cukier, upiec w piekarniku i skropić oliwą/olejem, ugotować na parze.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

24.07.2015 15:58

Miałam taką samą fasolkę .Niestety koloru nie zatrzymamy .Mam też różowy bób , tak samo kolor zanika .

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

24.07.2015 22:18

chyba nie ma sposobu aby nie straciła swojego koloru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak