Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.10.2014 11:17

Macie jakiś pomysł jak wykorzystać / czy w ogóle można jakoś wykorzystać/ zielone pomidory ? Czy jest jakiś sposób na to by po zerwaniu jeszcze dojrzały ? Muszę wszystko usunąć z folii a więc i wyrwać krzewy pomidorów, na których są jeszcze zielone pomidorki. Macie jakiś pomysł ?

Odpowiedzi (49)

Janina

Zadanych pytań: 159

16.10.2014 14:22

Większe owoce poskładaj w skrzynce i dojrzeją a z mniejszych możesz zrobić sałatki albo powidła;)

erym

Zadanych pytań: 24

16.10.2014 14:23

ja slyszalam o powidlach, co ty na to?

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.10.2014 14:28

z zielonych pomidorów najczęściej robię sałatkę do słoików lub układam w ciemnym miejscu i ładnie dojrzeją

dodi

Zadanych pytań: 256

16.10.2014 14:45

jakoś nie mam pomysłu

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.10.2014 15:37

można zrobić sałatkę z zielonych pomidorów po przepis zapraszam do mej księgi a pozostałe można schować z ciemne miejsce zawinięte w gazetę i dojrzeją trzeba co jakis czas ogladać je , kiedyś tak robiła moja mama i mieliśmy swoje pomidory jeszcze na Boże Narodzenie

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

16.10.2014 15:42

ja zrobiłam sałatkę na zimę jest pyszna

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

16.10.2014 16:11

Zrobią się czerwone po pewnym czasie :)

molanka

Zadanych pytań: 14

16.10.2014 16:22

zerwać i odstawić w nasłonecznione miejsce i będzie można się w listopadzie cieszyć czerwonymi pomidorami

Ola1984

Zadanych pytań: 295

16.10.2014 17:49

Ja w zeszłym roku także rwałam z krzaków zielone pomidory, wystawiłam je do słońca na parapet szypułkami do dołu, z czasem ładnie dojrzały.

EmciaPichci

Zadanych pytań: 78

16.10.2014 18:08

ja słyszałam o smażonych zielonych pomidorach i konfiturze z takich pomidorów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak