Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.10.2014 11:17

Macie jakiś pomysł jak wykorzystać / czy w ogóle można jakoś wykorzystać/ zielone pomidory ? Czy jest jakiś sposób na to by po zerwaniu jeszcze dojrzały ? Muszę wszystko usunąć z folii a więc i wyrwać krzewy pomidorów, na których są jeszcze zielone pomidorki. Macie jakiś pomysł ?

Odpowiedzi (49)

pajbek

Zadanych pytań: 257

16.10.2014 18:16

Można zrobić sałakę :-)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

16.10.2014 18:23

zielone pomidory w zalweie korzennej słodko-kwasnej - są pyszne, polecam ....http://www.doradcasmaku.pl/przepis/295326/zielone-pomidory-w-korzennej-marynacie.html

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

16.10.2014 18:29

smażone jak powidła sliwkowe

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.10.2014 19:37

Zerwałam chyba z 7 kg i się martwiłam, że ich nie wykorzystam. Dzięki Wam mam pełną głowę pomysłów a jedyne co mnie martwi to fakt, że..... chyba mam za mało tych pomidorów na realizację wszystkich przepisów. Dzięki za pomoc !!!

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

16.10.2014 19:57

ja robie sałatka z zielonych pomidorów

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.10.2014 20:02

Z tego co słyszałam , zielone pomidory są niezbyt zdrowe.... ale czemu to nie wiem.... A znów z własnego doświadczenia to w lodówce powoli zawsze dojrzeją.

misia53

Zadanych pytań: 339

16.10.2014 20:16

sałatkę na zimę i dzem możesz zrobić

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.10.2014 21:20

Z rób z nich sałatkę do słoika na zimę, dżem, resztę odstaw do dojrzenia.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

17.10.2014 07:58

W tamtym roku robiłam sałatkę z zielonych pomidorów bo miałam ich bardzo dużo, a jak chcesz żeby dojrzały to sposobem mojej babci wkłada się w skrzynkę i przykrywa ściereczka i zostawia w piwnicy, one pomału dojrzewają. Jak masz mało to można na parapecie położyć w słońcu to też dojrzeją :) ale czytałam też opinie że zielone sa niezdrowe a nawet rakotwórcze :( choć jak zje się je raz na jakiś czas to nie powinny zaszkodzić

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

17.10.2014 07:59

W tamtym roku robiłam sałatkę z zielonych pomidorów bo miałam ich bardzo dużo, a jak chcesz żeby dojrzały to sposobem mojej babci wkłada się w skrzynkę i przykrywa ściereczka i zostawia w piwnicy, one pomału dojrzewają. Jak masz mało to można na parapecie położyć w słońcu to też dojrzeją :) ale czytałam też opinie że zielone sa niezdrowe a nawet rakotwórcze :( choć jak zje się je raz na jakiś czas to nie powinny zaszkodzić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak