Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

elka72

Zadanych pytań: 15

04.12.2013 20:01

Macie może jakieś sprawdzone sposoby by drożdżowa strucla makowa ładnie wyszła?

Odpowiedzi (21)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.12.2013 21:10

aby mak nie oddzielał się od ciasta należy ciasto posmarować przed położeniem maku rozkłóconym jajkiem a po sprawdzony elka72 przepis zapraszam do księgi,olla85 a o pergaminie to słyszałam kiedyś w programie EWA GOTUJE że zawija się po to aby po upieczeniu miał ładniejszy kształt a może jest to także dobry sposób na skórkę :)

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

04.12.2013 21:11

Moja mama zawsze przed pieczeniem zawija roladę w papier do pieczenia i wkłada do blaszki-keksówki

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.12.2013 22:18

Też zawijam roladę w papier i zawsze jest dobry kształt .

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.12.2013 22:24

ja zawsze zawijam w papier do pieczenia i wkładam na blaszkę

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

04.12.2013 23:01

Zawiń ciasto w papier do pieczenia

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

05.12.2013 01:13

ciekawe porady przeczytałem, na pewno skorzystam

aginaa

Zadanych pytań: 700

05.12.2013 07:26

owijam w papier do pieczenia podczas pieczenia

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.12.2013 08:11

Ja równiez owijam w papier do pieczenia ,za każdym razem wychodzi mi bardzo ładna drożdżowa strucla .

motylekgoha

Zadanych pytań: 2

05.12.2013 09:21

ja robie drozdzowe maślane ktore jest elastyczniejsze i nie pęka po zwinięciu i upieczeniu.

elka72

Zadanych pytań: 15

05.12.2013 17:58

Dziękuje za rady.Jutro zamierzam upiec struclę i zgodnie z waszymi wskazówkami zawinę ją w pergamin.Już jestem ciekawa jak wyjdzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak