Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirecka12

Zadanych pytań: 66

09.02.2014 12:49

macie może jakiś pomysł na wykorzystanie skórek z pomarańczy??

Odpowiedzi (28)

treonina

Zadanych pytań: 1213

09.02.2014 19:47

bardzo lubię kandyzowaną skórkę z pomarańczy, polecam do ciast

Adrianna759

Zadanych pytań: 19

09.02.2014 19:55

Kandyzowana na ciasto, lub w połówkach pomarańczy zrobić galaretkę. fajny efekt

mysza666

Zadanych pytań: 371

09.02.2014 19:57

A może poza kuchnią...jako ozdoba? Pokrój i zalej woskiem, kawałek sznurka i masz świecę.

mela25

Zadanych pytań: 400

09.02.2014 20:00

ja suszę jako dekoracja

Iwa27

Zadanych pytań: 3

09.02.2014 21:22

skandyzowane w czkoladzie

Kasia36

Zadanych pytań: 463

09.02.2014 23:53

wyszorować, obrać pomarańcza, pokroić skórkę w kostkę, dokładnie wysuszyć i herbata gotowa, obrać nożem i ułożyć w różę jak dekoracja innej potrawy

kaprysiek

Zadanych pytań: 6

10.02.2014 06:36

Można sparzyć pomarańcz i potem drobno zetrzeć. Jest też możliwość kandyzowania, istnieje wiele przepisów, taka skórka przyda się do ciast, deserów, do dekoracji, a syrop np do herbaty - zamiast cukru - dobrze rozgrzewa. Ostatnio znalazłem przepis, że przekraja się mandarynkę na pół, wyjmuje miąższ a skórkę gotuje 3 minuty w słodkiej wodzie i wykorzystuje się potem jako foremki. Myślę że można byłoby kandyzować całe połówki skórek z pomarańczy i też wykorzystać jako "jadalne foremki".

kicius

Zadanych pytań: 9

10.02.2014 09:09

dodaje do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak