Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.10.2016 22:30

Macie pomysł czym zastąpić w przepisie parmezan ? Mam w planach zrobić jutro zapiekankę z makaronem gdzie potrzebny jest parmezan a w mojej miejscowości niestety nie mogę go dostać:( Można go zastąpić jakimś konkretnym serem ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.10.2016 22:03

Dzięki za podpowiedź - szukałam typowego parmezanu ale w B. kupiłam granda padano i też jest ok. Dzięki:)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

08.10.2016 11:22

może być grana padano

Olaf*71

Zadanych pytań: 0

09.10.2016 12:18

@bertpvd właśnie dzisiaj byłem w Biedrze, nie ma tygodnia włoskiego, a parmezan sobie spokojnie leży na półce i podobnie zapewne jest w wielu innych sklepach. no chyba że masz na myśli małą osiedlową bierdonkę w której nie ma wielu podstawowych produktów o takich rarytasach nie ma co marzyć

Odpowiedzi (35)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

06.10.2016 22:36

może gouda? ma mocniejszy smak niż inne sery

Renata9

Zadanych pytań: 329

06.10.2016 22:54

Może być twardy ser żółty

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

06.10.2016 22:54

Polecam sery zastępcze, tj. : gouda, dziugas, cheddar.

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

06.10.2016 23:04

Też myślę, że dobra Gouda będzie ok

kasia.s

Zadanych pytań: 4

07.10.2016 07:03

Ja w ostatnim czasie zapiekanki robię z mozarellą :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.10.2016 07:29

Polecam Ser królewski , lub gouda .Są to smaczne miękkie sery,wiele razy zastąpił parmezan.

pestka

Zadanych pytań: 424

07.10.2016 07:36

często daję taki jaki aktualnie mam w domu

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

07.10.2016 08:27

ser żółty długo dojrzewający

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.10.2016 08:51

też do zapiekanki dodaję ser taki jaki mam w domu i jest okej

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.10.2016 09:31

myślę że gouda, najczęściej używam do zapiekanek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak