Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

21.12.2016 17:16

makowiec drożdżowy: czy do masy makowej dodajecie trochę drożdży? ponoć lepiej dać i nie ma dziury po ukrojeniu rolady

Odpowiedzi (51)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

21.12.2016 18:34

Też nigdy nie dodawała drożdży

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

21.12.2016 18:50

nie słyszałam ale możne warto wypróbować

benka

Zadanych pytań: 15

21.12.2016 18:51

Nie dawałam nigdy, nawet o tym nie słyszałam, ale mój sposób to owinięcie strucli w papier do pieczenia, nie ma wtedy dziury miedzy ciastem a makiem bo papier nie pozwala na nadmierne urośnięcie górnej warstwy ciasta.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

21.12.2016 19:22

Pierwszy raz o tym słyszę, ciasto można posmarować białkiem i nie powinno być dziury.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

21.12.2016 19:42

nie dodawałam ale dzięki za informację-na pewno wypróbuję taki sposób!

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

21.12.2016 20:50

Nigdy nie dodawałam ale na pewno wypróbuję

Róża1

Zadanych pytań: 7

21.12.2016 21:44

nigdy nie dodawałam :-)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

21.12.2016 21:53

Strucle makowe piekę w foremkach do babek lub po dwa na jednej blaszce ale osobno zawinięte w papier do pieczenia - nie wyrastają zbytnio i masa makowa nie odstaje.

Renata9

Zadanych pytań: 329

21.12.2016 21:56

Nigdy nie dodawałam drożdży do maku

Margo1

Zadanych pytań: 2141

21.12.2016 22:07

Nie, ja nie dodaję drożdży

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak