Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

11.09.2015 10:33

Mam dużą ilość pomidorów. Przetworów już nie chcę robić bo mam już wystarczająco dużo. Co polecacie z nich zrobić oprócz pomidorówki - tak żeby ich wykorzystać jak najwięcej ?

Odpowiedzi (36)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

11.09.2015 11:23

może petchup pikatny, łagodny itd :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

11.09.2015 11:25

przecier, zawekowany w słoikach się nie zmarnuje

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.09.2015 11:35

Ja z nadmiaru zawsze robię sosy do słoików, cząstki pomidorów w sosie własnym (na zupę, jajecznicę czy do sosów) oraz ketchup i przecierowy, z którego zimą spokojnie przygotuje zupę,sos czy sok.

bietka

Zadanych pytań: 563

11.09.2015 11:46

ja proponuję dać do woreczków i zamrozić, będą idealne na zupę :)

Saga123

Zadanych pytań: 0

11.09.2015 12:14

sok pomidorowy lub przecier

Renataj

Zadanych pytań: 1275

11.09.2015 12:31

Dzięki za propozycje:) Mój problem polega na tym, że w zamrażalniku nie mam już miejsca /truskawki,porzeczki, wiśnie,maliny.../,w piwnicy też już powoli półek brakuje a przecież jeszcze przetwory z dyni, buraczków, papryki...Obecnie mam dojrzałych pomidorów ok. 8 kg i jeszcze z pewnością coś będzie:) Dlatego chcę je jakoś przejadać na bieżąco.

paula191919

Zadanych pytań: 54

11.09.2015 12:44

może leczo... hiszpańskie dania są robione też z pomidorów

paula191919

Zadanych pytań: 54

11.09.2015 12:45

jeszcze może być lasagne

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

11.09.2015 13:07

Może zrób passaty do dań włoskich

anemon

Zadanych pytań: 163

11.09.2015 14:29

A może ususz sobie te pomidory, a później zalej je oliwą lub olejem. A tak na bieżąco, to zrób duży rondel sosu pomidorowego, który można wykorzystać do wielu dań.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak