Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.07.2015 13:57

Mam jeszcze trochę jabłek i marchwi od ubiegłego roku i tak sobie pomyślałam aby z nich robić soki owocowo-warzywne /z dodatkiem sezonowych owoców/ i zabierać do pracy. Ale robiłabym je wieczorem i zabierała do pracy rano. Czy przechowując je w lodówce przez noc nie sfermentują do dnia następnego i w pracy /nie mam dostępu do lodówki/ ? Ile czasu przechowujecie świeżo wyciśnięte soki ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.07.2015 16:39

Ja od razu wypijam jak tylko zrobię ,raz zrobiłam i 1 szklanki syn nie wypił a rano już sok nie był do wypicia . Myślę ,że takie soki są jednodniowe i mogą się zepsuć przez noc nawet w lodówce

Motorek

Zadanych pytań: 1446

17.07.2015 07:40

ja takie soki trzymam w lodówce dobę

Janina

Zadanych pytań: 159

17.07.2015 17:05

Robię takie soki i nic się nie dzieje do następnego dnia przechowuje w lodówce i jest ok;)

Odpowiedzi (22)

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.07.2015 14:03

Wydaje mi się że takie soki już nie będą zbyt smaczne, na Twoim miejscu usmażyłabym jabłka i zawekowała do słoików, mogą być do ciasta. Marchewkę też można zrobić usmażoną w słoiczki i potem wykorzystać do drugiego dania. Ale zrobisz jak będziesz uważała. Myślę, że się nie popsują soki.

Helena63

Zadanych pytań: 14

16.07.2015 14:44

zgadzam się z Renata9.soki lepiej zrobić ze świeżych owoców i warzyw.z marchewek i jabłek lepiej ciasto zrobić, wszyscy chętnie zjedzą

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.07.2015 15:16

w takie upały soki szybko fermentują, musisz pić świeże, z jabłek można zrobić mus i zawsze wykożystasz

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.07.2015 15:30

też myslę ze taki sok bez lodówki nie będzie smaczny ;)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

16.07.2015 16:19

ja bym rano wyciskała, noc w lodówce a wpracy bez lodówki to może różnie być, a tak świeży wytrzyma kilka godzin

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.07.2015 17:53

najlepiej to wyciskać je rano zanim pójdziesz do pracy są o wiele lepsze takie świeże niż schłodzone z lodówki

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

16.07.2015 18:35

można wyciskać świeże soki wieczorem mają przydatność do spożycia 24 godziny

pestka

Zadanych pytań: 424

16.07.2015 20:07

soki robię tuż przed spożyciem , bo takie są najlepsze -więc może robić soki do picia po obiedzie a ponadto z marchewki upiekłabym ciasto marchewkowe , marchewka na gęsto z groszkiem do obiadu , z jabłek zrobiłabym np.dżem

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

16.07.2015 21:00

mysle ze sok najlepiej smakuje swiezy

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.07.2015 22:36

Dzięki za porady:) Rano soku raczej nie będę wyciskać bo nie chcę budzić rodzinki i sąsiadów w bloku - z domu do pracy wychodzę o 5.15:) Chyba jednak zrobię jakieś przetwory typu dżem lub mus.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak