Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.07.2015 13:57

Mam jeszcze trochę jabłek i marchwi od ubiegłego roku i tak sobie pomyślałam aby z nich robić soki owocowo-warzywne /z dodatkiem sezonowych owoców/ i zabierać do pracy. Ale robiłabym je wieczorem i zabierała do pracy rano. Czy przechowując je w lodówce przez noc nie sfermentują do dnia następnego i w pracy /nie mam dostępu do lodówki/ ? Ile czasu przechowujecie świeżo wyciśnięte soki ?

Odpowiedzi (22)

Damiano

Zadanych pytań: 0

18.07.2015 10:21

lepiej nie ryzykuj, bo bez lodówki może sfermentować

krokus

Zadanych pytań: 145

20.07.2015 10:09

Świeżo wyciśnięty sok nie nadaje się do długiego przechowywania, nawet w lodówce, więc najlepiej wypić go od razu, gdyż wtedy zawiera on najwięcej cennych dla zdrowia substancji odżywczych, do których zaliczają się witaminy, minerały, białka, węglowodany, tłuszcze, błonnik, enzymy i inne związki roślinne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak