Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ivka

Zadanych pytań: 4

29.01.2015 14:08

Mam łopatkę pokrojoną w kostkę. Co mogę z niej zrobić oprócz gulaszu? Powiem szczerze że gulaszów mam już po dziurki w nosie.

Odpowiedzi (29)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

29.01.2015 15:43

mielone zrób

Justi2401

Zadanych pytań: 10

29.01.2015 16:39

Ja bym zmieliła i zrobiła pierogi z mięsem, albo kotlety mielone jeśli Ci się znudziły to urozmaicone (z mozzarellą np są pyszne, albo z ogórkiem kiszonym) ;)

Janina

Zadanych pytań: 159

29.01.2015 17:19

Jeżeli już pokrojona, to możesz zrumienić i dodać do bigosu, ewentualnie zmielić i wtedy masz do wyboru gołąbki, kotlety mielone, pulpety, krokiety;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

29.01.2015 17:25

zamarynuj i zrób szaszłyki

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.01.2015 17:42

zrób w sosie pomidorowym, albo zmiel. z mielonego można wiele dań przygotować :)

pestka

Zadanych pytań: 424

29.01.2015 19:04

ja bym zmieliła i zrobiła spaghetti bolognese

Klausia

Zadanych pytań: 251

29.01.2015 20:10

Zmielić, a później już jest mnóstwo opcji :)

misia53

Zadanych pytań: 339

29.01.2015 20:41

ja bym zrobiła bogracz ( nie koniecznie musi być z wołowiny)

borgia

Zadanych pytań: 89

29.01.2015 20:48

Pytanie tylko czy jest to łopatka wołowa czy też wieprzowa. Z kostki wołowej możesz zrobić też chili con carne. Czasami robię - jak mam ładną wołowinę - w takiej postaci. Zupa jest jednak świetnym pomysłem. Jeśli to duża kostka to możesz się pobawić i pokroić w cienkie plasterki na jakąś azjatycką potrawę. Tu już wszystko jedno jaki to rodzaj mięsa. Łopatka jest na tyle delikatna, że i wołowina szybko się usmaży w takiej postaci (sprawdzone). Jeśli jednak na nic się to zda, bo kostka mała... to też proponuję jedynie zmielić.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.01.2015 21:15

Np. zupa gulaszowa, chili con corne, spaghetti bolognese, bogracz, leczo, zmielić to mięso na mielone, lub na farsz do pierogów, krokietów, naleśników, gołąbków, krokietów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak