Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ifa

Zadanych pytań: 16

25.09.2015 19:09

Mam papryczkę chilli - jeszcze na krzaczkach, jak ją zakonserwować?

Najlepsze odpowiedzi (3)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

26.09.2015 09:19

suszę z pestkami całe strączki,, potem od potrzeby, rozkruszam, mielę

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

26.09.2015 10:36

PROPONUJE ZAMROZIĆ..

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

26.09.2015 12:52

Miałam kilka, część ususzyłam a reszte pokroiłam w plasterki i zalałam oliwą z oliwek.

Odpowiedzi (18)

Stenka

Zadanych pytań: 467

25.09.2015 19:37

Ja suszę po wyjęciu pestek i mam na cały rok, nawijam też na nitkę i wieszam w kuchni, zdobi i żywi

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.09.2015 19:58

Ja suszę i mam cały rok

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

25.09.2015 20:10

Ją również susze

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

25.09.2015 20:10

Ją również susze

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.09.2015 20:22

najlepiej ususzyć;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

25.09.2015 20:25

Ostrą papryczkę przede wszystkim zużywam dodając do przetworów: do sałatek warzywnych, kiszonej kapusty, kiszonej papryki, ogórków w zalewie słodko-ostrej, sosów pomidorowych itp. Zużywam też na bieżąco jako dodatek do zup, sałatek, surówek czy gulaszy. Nadmiar suszę a następnie blenduję lub drobno siekam i mam suszoną ostrą paprykę w płatkach:)

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.09.2015 21:02

Ja sobie suszę raz na 2-3 lata, bo więcej uzywam świeżego chili. Za to co roku hoduję 2-3 gatunki chili i marynuję w zalewie octowej - jest pyszna, jeśli się lubi takie smaki :) ... http://www.doradcasmaku.pl/przepis/294366/chili-marynowane-z-przyprawami-i-miodem.html °°° http://www.doradcasmaku.pl/przepis/248321/papryczki-chili-marynowane.html

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.09.2015 21:45

Również suszę, ale z pestkami. Później zmielę na pył i będę używała jako przyprawę ( podobno lepsza jest od pieprzu).

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

25.09.2015 22:29

Suszę z pestkami, lub można bez nich. Po zmieleniu jest super do dań.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

26.09.2015 08:42

najlepiej ususzyć a później zmielić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak