Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ifa

Zadanych pytań: 16

25.09.2015 19:09

Mam papryczkę chilli - jeszcze na krzaczkach, jak ją zakonserwować?

Odpowiedzi (18)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

26.09.2015 09:12

suszę i mielę ale też mrożę całe strączki

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

26.09.2015 11:00

ususzyć,zamrozić,można też dodać do oliwy(będzie pikantna oliwa i papryczki)

mysza75

Zadanych pytań: 96

26.09.2015 11:01

ja zawsze suszę, potem mielę

Jumper123

Zadanych pytań: 24

26.09.2015 11:58

ja zazwyczaj susze

pestka

Zadanych pytań: 424

26.09.2015 13:01

można zamarynować lub ususzyć

Benita

Zadanych pytań: 1

26.09.2015 14:21

Również suszę

Janina

Zadanych pytań: 159

26.09.2015 14:52

Można zamarynować w lekkiej zalewie octowej z przyprawami oraz oliwą albo ususzyć i zmielić:)

borgia

Zadanych pytań: 89

26.09.2015 16:41

Wrzuć w całości do zamrażalnika. Potrzebujesz - wyjmujesz i kroisz jak świeżą. Bez rozmrażania. Polecam. Ja już nie suszę a mrożę. Faktem jest, że kupuję płatki chili, więc w postaci suszonej mam. Bardzo często zresztą. W razie czego możesz oczywiście wrzucić sobie kilka na próbę, ale taka w daniu zupełnie inaczej wygląda niźli suszona.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak