Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

12.12.2013 11:20

Mam patelnie ceramiczną, którą ostatnio jeden z moich domowników nieco mocniej podgrzał i dno lekko zbrązowiało. Czy można coś na to poradzić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beatris

Zadanych pytań: 43

12.12.2013 11:44

Następnym razem wybierz patelnię ceramiczną z czarnym środkiem. Ja mam taką od paru miesięcy i nic złego się z nią nie dzieje. Nie odbarwia się i nawet mój mąż jej nie przegrzał haha, a jak On już coś smaży, to musi to być mega przypieczone, prawie bez użycia tłuszczu. A bród schodzi z niej bardzo łatwo, nawet jak przyschnie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

12.12.2013 11:21

Bo potrawy zaczynają mi się przypalać, a nie wiem już, czym mam to umyć. POMÓŻCIE!!!

Niki22

Zadanych pytań: 46

12.12.2013 11:25

ja też mam taki problem. Próbowałam wszystkiego z domowych sposobów i nic mi nie pomogło i niestety kupiłam kolejną patelnię bo na tej trzeba było mase tłuszczu by sie nie przypalalo ;(

Odpowiedzi (16)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.12.2013 11:25

nie spotkałam się z czymś takim

Rafcio

Zadanych pytań: 2

12.12.2013 11:29

nie da się miałem podobnie i tak jak Niki22 Natalia wypróbowałem wszystko a efektow brak

norweska20

Zadanych pytań: 400

12.12.2013 11:32

czyli nie do końca fajne są takie patelnie ceramiczne, skoro taki problem się pojawia

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.12.2013 11:35

Niestety, ale patelnia ta musi być spisana na straty :(

Malinka

Zadanych pytań: 302

12.12.2013 11:35

No właśnie, czyli wystarczy moment nieuwagi i patelnia do kosza:(

Niki22

Zadanych pytań: 46

12.12.2013 11:37

niestety tak przekonałam się o tym na własnej skórze

Klausia

Zadanych pytań: 251

12.12.2013 11:58

Niestety patelnie ceramiczne mają to do siebie, że nie można ich przegrzać. Ja dwie ceramiczne w taki sposób wyrzuciłam...

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

12.12.2013 12:01

mnie się to nie zdarzyło,ale koleżanka w taki sposób załatwiła sobie patelnie,nic sie już nie dało zrobić,trzeba uważać na przyszłośc

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

12.12.2013 12:04

ja mam pomarańczową zewnętrzną stronę i tez mi córki tak przy smoliły ,że nie idzie niczym tego doszorować .

anemon

Zadanych pytań: 163

12.12.2013 12:11

Ja swoją też kiedyś tak załatwiłam, ale wystarczyło, że namoczyłam gorącą wodą z płynem do mycia naczyń, a później umyłam bez szorowania i patelnia znów jak nowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak