Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

20.11.2013 17:12

mam przepis na ciasto gdzie jednym ze składników jest maślanka- akurat nie mam w domu, ale za to mam jogurt- czy jak go rozcieńczę mlekiem to będzie to dobry zamiennik? dodam, że raz maślankę wymieniłam na jogurt i ciasto było zakalcowate (?)

Odpowiedzi (21)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

20.11.2013 19:59

ja nigdy nie szukam zamienników tylko robię w/g przepisu

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

20.11.2013 20:11

Sądzę, że lepiej nie ryzykować

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

20.11.2013 20:14

Lepiej nie zamieniać, można później wszystko wyrzucić w kosz

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.11.2013 20:18

ja bym nie ryzykowała

Margaretkaw

Zadanych pytań: 9

20.11.2013 20:23

Raczej nie polecam takiej zamiany :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

20.11.2013 20:39

Ja rozcieńczałam jogurt do ciasta wodą a nie mlekiem i dałam odrobinę więcej proszku do pieczenia,nie było wcale zakalca:)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.11.2013 20:49

Lepiej nie zamieniaj tego składnika na coś innego, bo ciasto wyjdzie nie dobre.

tessinka

Zadanych pytań: 79

20.11.2013 21:14

ja bym nie robiła takich zamianek

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.11.2013 21:45

jabym nie zrobiła maslanka to maślanka a mleko to mleko

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

20.11.2013 22:21

ja czasami zamieniam, ale radzić komuś trudno... maślanka jest kwaśna i to też wpływa na rośnięcie ciasta bo ona wchodzi w reakcję z sodą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak