Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.09.2013 21:45

Mam pytanie do osób które kiszą kapustę. Czy jak już zakisze tą kapuste w dużym garnku, jak postoi kilka dni ( zgodnie z Waszymi radami) to wystarczy ją przełożyć do słoiczków zakrecić i już? czy jeszcze mam z nią cos zrobić (nie bardzo wiem co to mogłoby być :))? Tak sie napaliłam na domową kapuste kiszoną że muszę ja zakisic i nie chciałabym czegos po drodze zepsuć. I jak ktoś ma proporcje ile soli na kilogram kapusty to będę wdzięczna za wskazówki.

Odpowiedzi (13)

malina

Zadanych pytań: 4

10.09.2013 07:25

jeżeli kisisz w garnku to tak ja zostaw , po co przekładać tylko wynieść w chłodne miejsce

gibli

Zadanych pytań: 20

10.09.2013 08:02

ja nie przekładam do słoików, zostawiam ją w kamiennym garnku, bardziej kusi domowników do podjadania bo jest pod ręką. W słoikach nie robiłam, ale wydaje mi się, że tak z "gara" jest smaczniejsza:)

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

10.09.2013 08:07

Ja zamykam na spirytusie. Delikatnie potrę wieczko wacikiem ze spirytusem, zapalam, i dokładnie dokęcam na słoiku. W słoiku robi sie próżnia i dłużej kapusta się trzyma.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak