Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

22.04.2015 09:49

Mam pytanie zwłaszcza do osób, które dobrze się znają na słonych wypiekach :) Dlaczego w niektórych przepisach występują suche drożdże i proszek do pieczenia jednocześnie (wraz z dodatkiem jogurtu) ? Czy wtedy proszek wzmacnia drożdże, czy odwrotnie? Nie piekłam jezcze nic co zawierałoby oba te środki spulchniające, a spotkałam się z tym np w przepisach na placki naan?

Odpowiedzi (16)

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

22.04.2015 16:58

podobno lepiej rośnie ale nie sprawdzaliśmy

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.04.2015 17:45

Ja jeszcze tak nie robiłam ....

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.04.2015 23:22

Nie dodaję nigdy drożdży i proszku do pieczenia jednocześnie. Nie widziałam też takich przepisów :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

23.04.2015 02:49

Nigdy nie łączyłam tych 2 spulchniaczy. Przeczytałam od Was odp. na to pyt. i od teraz będę stosowała drożdże z proszkiem do pieczenia , lub z sodą oczyszczoną.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

23.04.2015 08:53

Nie słyszałam o takim połączeniu

Franciszek

Zadanych pytań: 4

23.04.2015 10:29

Nie robiłem takiego ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak