Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beatris

Zadanych pytań: 43

12.07.2014 12:10

Mam sporo kurek i chciałabym je zachować na zimę:) Robię kurki w occie, za mrożonymi nie przepadamy... Ma może ktoś pomysł, jak w inny sposób można je "przerobić", żeby dotrwały do zimy?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.07.2014 22:38

a słoiki kładę kurki jak nie mam miejsca w zamrażalniku

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.07.2014 13:44

Może zrób sos z kurek ,daj się czosnek,cebulę ,natka pietruszki, sok z cytryny ,mało i swoje przyprawy.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

12.07.2014 14:36

Nadmiar wszelkich grzybów duszę w maśle i wekuję. Zimą wystarczy dodać cebulkę i doprawić lub zabielić śmietanką. Smakują, jak w sezonie.

Odpowiedzi (12)

Janina

Zadanych pytań: 159

12.07.2014 12:24

Możesz udusić na maśle bez cebuli, założyć w słoiki i zapasteryzować ale trzeba pasteryzować dwa razy tak jak się robi mięso;)

Beatris

Zadanych pytań: 43

12.07.2014 12:31

O właśnie, nie pomyślałam o tym:) Pamiętam jak moja mama kiedyś w ten sposób zaprawiała inne leśne grzybki:) Tym bardziej przyda mi się ten pomysł, że w ten sposób mogę wykorzystać te większe kurki, których nie marynuję:) Dziękuję za przypomnienie:)

erym

Zadanych pytań: 24

12.07.2014 12:46

dokladnie, na maselku, ja takie uwielbiam zima :)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

12.07.2014 13:20

Ja również polecam na masełku - w ten sposób przygotowane smakują mi najlepiej. Przygotowuję również w occie /czasem marynuję razem z czerwoną papryką/ ale te na masełku są smaczniejsze.

asiczekz

Zadanych pytań: 6

12.07.2014 13:39

Możesz zawekować w słoiczku. Lekko obgotuj w osolonej wodzie i zawekuj :)

Christopher

Zadanych pytań: 31

12.07.2014 15:26

Poza mrożeniem (którego nie lubisz), duszę krótko w maśle i pasteryzuję .Trzecia metoda,krótko obgotowuję i pasteryzuję i te oraz mrożone mogę wykorzystać na wiele sposobów.

pestka

Zadanych pytań: 424

12.07.2014 17:58

ja obgotowuję , przekładam do słoika i pasteryzuję

Seba

Zadanych pytań: 1313

12.07.2014 19:47

O tak, w masełku są najlepsze.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

13.07.2014 10:29

Ja lekko obgotowuję, mielę i dopiero mrożę. Po rozmrożeniu podsmażam z cebulką, dodaję kapustę kiszoną i mam nadzienie do pierogów.

alaaa

Zadanych pytań: 201

13.07.2014 13:53

jak masz nadmiar to podeślij, ja chętnie przyjmę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak