Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.02.2014 12:36

Mam taki problem co kupię rękaw do pieczenia, to mi pęka w piekarniku. Myślałam, że to wina tańszego produktu, więc kupiłam droższy za 10zł, i właśnie trzasł podczas pieczenia. Co jest nie tak?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.02.2014 13:12

ja zawsze robię dziurki w rękawie żeby para miała gdzie ujść, może dlatego i pęka że nie nakłuwasz go

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.02.2014 12:38

ja kupuję najtańszy tescowy rękaw i mi nie pęka... nie mam pojęcia od czego Ci się tak dzieje

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.02.2014 14:47

Mi tylko raz pękł, ale w mikrofalóce (choć często go w nij używam i ngdy nic się nie działo) - zdaje mi się, że chodzi o to, aby jak najlepiej wycisnąć powietrze zanim się go zamknie. Niektóre produkty zawierają więcej wody i wytwarzają dużo więcej pary, która worek mocno pompuje, no i w końcu nie wytrzymuje i pęka. Nigdy na sucho wkladane produkty nie rozerwały worka, ale kiedy wlałam sos do środka, to pękł.

Odpowiedzi (34)

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.02.2014 12:40

Może i ja spróbuję z tescowym, bo już nie mam sił....:(

Romanowka

Zadanych pytań: 28

09.02.2014 12:42

robisz małe dziurki w górze rękawa?

Lukrecja29

Zadanych pytań: 38

09.02.2014 12:43

Może nie zawiązuj bardzo szczelnie zostaw milimetrowy otworek :) wtedy może się aż tak nie napompuje i nie trzaśnie. A może za mało rękawa odcinasz i jest zwyczajnie za mały na ilość mięsa ?? Może spróbuj dłuższy kawałek odcinać żeby mięso miało LUZ :D

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.02.2014 12:47

Nie robię dziurek w rękawie, może tu jest problem. Spróbuję z dziurkami i tym otworkiem, bo to jest coś nie tak , żeby tak pękał.

Klausia

Zadanych pytań: 251

09.02.2014 12:51

Ja też mam najtańszy z Tesco i nic takiego się nie dzieje. Może mało miejsca na to co wkładasz, może piekarnik zawinił może temperatura. Pojęcie nie mam :) Powodzenia :)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

09.02.2014 12:52

Może to wina piekarnika, bo ja kupuję różne rękawy i nigdy mi nie pęka

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.02.2014 12:56

Piekarnik firmy Bosch, więc chyba ja coś nie tak robię, tylko sama nie wiem co....

Janina

Zadanych pytań: 159

09.02.2014 12:58

Nie kupuję najdroższych, zawsze kupuję ekonomicznie i nigdy nie miałam problemu:)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

09.02.2014 13:15

Zobacz jaka jest podana max. temperatura, może dajesz więcej?

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.02.2014 13:50

Na pewno przyczyną jest to, że nie robisz dziurek w rękawie i w ten sposób nie ma gdzie ujść powietrze z rękawa i dlatego pęka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak