Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.02.2014 12:36

Mam taki problem co kupię rękaw do pieczenia, to mi pęka w piekarniku. Myślałam, że to wina tańszego produktu, więc kupiłam droższy za 10zł, i właśnie trzasł podczas pieczenia. Co jest nie tak?

Odpowiedzi (34)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

09.02.2014 15:10

może temperatura jest za wysoka

dodi

Zadanych pytań: 256

09.02.2014 15:16

mi również nie pęka, ale może nakłuwanie pomoże

bhb8

Zadanych pytań: 1

09.02.2014 15:22

możesz przebić widelcem żeby aż tak bardzo szczelny nie był

Milka100

Zadanych pytań: 76

09.02.2014 15:50

zrób maleńkie dziurki

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

09.02.2014 15:53

tak jak pisze habibi- przed zamknięciem maksymalnie spuszczasz powietrze ze środka, ponieważ podczas nagrzewania się rozszerza się ono, z rękawa robi się balon i jeżeli powietrza będzie za dużo to strzeli. Ja nie nakłuwam rękawa do pieczenia i jeszcze mi się nie zdarzyło pęknięcie

plocia

Zadanych pytań: 561

09.02.2014 16:37

Może blachę z rękawem stawiasz za wysoko i gdy robi się temperatura to worek pęka. Ja zawsze stawiam na najniższym poziomie, a przekuwam dopiero pod koniec pieczenia. Góry worka nie zaciskam szczelnie. Spróbuj tak.

mufinka79

Zadanych pytań: 303

09.02.2014 16:51

Nigdy mi się nie zdarzyło, aby rękaw pękł, ale warto po związaniu rękawa zrobić w nim końcówka noża dziurki, żeby para miała gdzie ujść :)

krokus

Zadanych pytań: 145

09.02.2014 18:25

ja też zawsze kupuje najtańszy nigdy nie robię dziurek i mi nie pęka,

czekoladka_m

Zadanych pytań: 380

09.02.2014 18:41

mi jeszcze nigdy nie pękł, zawsze pod koniec pieczenia go przekłuwam.

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.02.2014 18:59

Jak to dobrze mieć Was. Dziękuję za rady:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak