Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna89

Zadanych pytań: 34

02.02.2016 18:31

mam w planie w czwartek upiec pączki ale znów się boję że tłuszcz będzie mi kipiał podczas pieczenia. poradźcie- co robić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

03.02.2016 11:01

Z tym ziemniakiem też słyszałam, ale dobrze jest też dać do ciasta i do zimnego tłuszczu odrobinę spirytusu lub nawet octu.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

02.02.2016 20:38

Chyba najlepiej zmienić naczynie albo rozmiar pączków.

A_gucha

Zadanych pytań: 55

02.02.2016 21:34

słyszałam, że dobrze dodać trochę soli do tłuszczu, ale jeszcze nie testowałam tej rady, może komuś pomoże :-)

Odpowiedzi (16)

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.02.2016 18:55

smaż je w większym garnku :)

Madzik239

Zadanych pytań: 15

02.02.2016 19:07

Rozgrzej bardzo mocno olej a później troszeczkę zmiejsz ogień. Habibi także dobrze radzi :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

02.02.2016 19:08

Albo daj mniej oleju, albo smaż w większym garnku :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.02.2016 19:15

Musisz smażyć tak jak radzą poprzedniczki w większym garnku i jak mocno pryska zmniejszyć ogień

Janina

Zadanych pytań: 159

02.02.2016 19:44

Mieszam olej e smalcem po połowie i nie mam problemu.

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.02.2016 20:01

Ja zawsze smażę w szerokim wyższym garnku ale dużo zależy od tłuszczu na którym smażymy taki stary zwyczaj wrzucić trochę suchego grochu

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

02.02.2016 20:13

Pączki smaż w większym, wyższym garnku, a w razie potrzeby zmniejsz płomień. Smaż na smalcu.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.02.2016 20:51

mi nie kipi.... pilnuj by pączki nie były mocno umączone, weź duży szeroki garnek i wlej oleju tylko tyle by pływały

misia53

Zadanych pytań: 339

02.02.2016 22:21

Ja smażę w w rondlu dużym , szerokim i mi nie kipi. Burzy się tylko złej jakości tłuszcz i tak jak pisze Alex unikać mąki na pączkach ,bo pali się w tłuszczu. Najlepiej pół na pól olej ze smalcem. Ja nawet w samym smalcu smażę.

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

03.02.2016 09:37

Trzeba smażyć na wolnym ogniu, na mniejszym palniku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak